Cozmin Gușă, despre legea grațierii: Trebuie discutată, statul român e vinovat

Consultantul Cozmin Gușă a analizat necesitatea unei legi a grațierii în contextul în care penitenciarele din România arată deplorabil, cu condiții vitrege potrivite mai degrabă vieții unor "animale". 

"De ce să nu îţi asumi graţiere în condiţiile în care în puscăriile din România se trăieşte ca în cocină. Graţierea nu poate să şi-o asume decât un stat puternic care asigură condiţii de detenţie umane, nu condiţii de detenţie pentru animale cum sunt penitenciarele româneşti. Un stat cum este România care nu a investiti în penitenciare şi care ţine deţinuţii închişi pentru fel de fel de lucruri, dovedite sau nedovedite, în asemenea condiţii, nu are ce să facă decât să recurgă la graţiere", a spus Cozmin Guşă, precitând că în penitenciarele româneşte nu este de trăit.

Consultantul politic a mai spus că deţinuţii din România nu sunt animale. "Unii au greşit, şi-au asumat greşeala, s-au dus la reeducare, alţii nu au greşit, după cum am văzut o serie de cazuri dezbătute. Prin urmare, Legea graţierii nu trebuie băgată prin uşa din dos, ci trebuie discutată cu argumentele pe masă, în acord cu preşedintele România, pentru că graţierea este atributul şefului statului. Această lărgire a atribuţiei graţierii trebuie dată printr-o lege în condiţiile legii, nu prin spate pentru că statul român este vinovat, întrucât condiţiile inume din penitenciare sunt din cauza acestui stat român", a detaliat consultantul politic.

Amnistia, un subiect de dezbătut

De asemenea, Cozmin Guşă a precizat că amnistia este un subiect de dezbătut public. "Amnistia este necesară în momentul în care sunt dovedite excese şi greşeli în procesul de justiţie. Domnul Dragnea, domnul Tăriceanu, cei din majoritatea parlamentară trebuie să vină să convingă opinia publică că în procesul de justiţie, la nivel de parchete sau la nivel de instanţe, s-au făcut greşeli şi excese care reprezintă motivaţia principală pentru amnistie", a declarat Cozmin Guşă.

Conform acestuia, România este o ţară bulversată din cauza luptelor în justiţie. "Nu ştim în numele cui sunt făcute aceste lupte în justiţie, întrucât regimul Băsescu a însemnat o perdea de fum, o luptă împotriva corupţiei, însă în timpul acestui regim a înflorit corupţia mai mult decât oricând", a explicat consultantul politic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel