Cozmin Gușă, despre demisia lui Titus Corlățean: Victor Ponta a mutat perfect

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Cozmin Gușă a comentat, luni, la Realitatea TV, demisia lui Titus Corlățean din funcția de ministru de Externe, susținând că, de fapt, cel care "a mutat perfect" a fost candidatul Victor Ponta, reușind astfel să "văduvească" ACL de o temă importantă de atac.

Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că ministrul de Externe a fost forțat să-și dea demisia.

"Cu ceva întârziere, da. Titus Corlățean dacă ar fi vrut să-și asume în calitatea de ministru de Externe acele probleme, dacă i-ar fi păsat într-adevăr, ar fi trebuit să o facă de acum o săptămână. Această întârziere în a-și prezenta demisia i-a cauzat probleme solide șefului său, premierul României, candidatul Victor Ponta, care de data aceasta mută perfect, pentru că vă garantez că dacă Victor Ponta nu i-ar fi solicitat demisia lui Titus Corlățean puteau să strige domnii de la ACL cât ar fi dorit, iar președintele Băsescu putea insista oricât, Titus Corlățean nu și-ar fi dat demisia. După părerea mea, Titus Corlățean a fost demis, meritat, a dovedit că nu este în stare să managerieze un lucru care nu este atât de greu, pe spatele căruia s-au produs avantaje electorale. Prin demiterea lui Titus Corlățean, Victor Ponta a blocat tendința evidentă a ACL de a-și face imagine pe un caz administrativ, pentru că domnul Iohannis și trupa sa nu au avut altceva decât prezentat decât să se plângă pe umărul celor din diaspora și să ceară demisii. M-am săturat să ajungă la putere majorități parlamentare și președinți doar pe un vot negativ. Domnul Iohannis și trupa dânsului au obligația să ia un vot pozitiv. Decizia domnul Corlățean este gest care deschide altfel perspectivele pentru ultima săptămână de campanie, care scapă trupa lui Victor Ponta de o presiune foarte însemnată și care văduvește trupa lui Iohannis de un avantaj artificial pe spatele românilor din străinătate, pe care inclusiv mass-media din România i-a ignorat în primele zile, nu mai vorbesc de marșurile din țară pe care doar Realitatea TV și câteva televiziuni fără legătura cu politica le-au mediatizat ", a declarat Cozmin Gușă.

Bogdan Chirieac: Traian Băsescu este resemnat cu victoria lui Victor Ponta

Radu Tudor, despre demisia lui Titus Corlățean: O surpriză a Guvernului înainte de turul II

Ministrul de Externe Titus Corlățean a demisionat, luni, din funcție, succesorul său fiind numit fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, decizie aprobată la câteva ore de la anunțul făcut de premierul Victor Ponta de către președintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel