Cozmin Gușă despre Băsescu: Are un moment de spovedanie prin această conferință epocală

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat declarațiile făcute miercuri seara de președintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.

Cozmin Gușă a spus că „există cel puțin trei unghiuri din care poate fi privită conferința de presă epocală” a președintelui Traian Băsescu.

În primul rând, Cozmin Gușă a numit etapa „meciul Băsescu-Ponta”, dar a menționat că „în această conferință de presă nu s-a marcat mare lucru, s-a reluat ce s-a discutat în urmă cu două seri la emisiunea lui Rareș Bogdan”.

Un al doilea unghi ar fi „legitimitatea candidaturilor prin prisma celor declarate de președintele Traian Băsescu”.

Consultantul politic și-a amintit de un moment din anul 2005 când, dacă metoda de reformare a serviciilor secrete ar fi fost greșită, se „va crea un Frankenstein care îi va mânca capul”  președintelui.

Acesta a mai spus că „fără un control politic, pot apărea mutanți”, făcând referire la serviciile secrete din România și la faptul că trebuie să existe un anumit control asupra lor.

„Serviciile, dacă le permiți, se vor extinde”, a pus Gușă.

„Astfel, suntem în fața unei developări a felului în care merg lucrurile în statul român, iar serviciile secrete, dacă fac lucruri neconstituționale, ar trebui să recunoască”, a declarat Cozmin Gușă.

Acesta a mai avut în vedere faptul că, „pe sfârșit de mandat, domnul Băsescu a spus că unii candidați beneficiază de clemența unor foști directori din serviciile secrete”.

Citește și: DOSAR MICROSOFT. Traian Băsescu anunță "SURPRIZE, INCLUSIV PERSOANE"

”Suntem într-un moment unghiular în care președintele din ultimii 10 ani a dorit ca aceste servicii secrete să se reformeze într-un mod natural”, consideră Cozmin Gușă.

De ce declarații la final de mandat

Cozmin Gușă a spus că este un moment în care lasă la o parte speculațiile și  spune despre Traian Băsescu:

„Cu mandatul în mână, încă jucând pentru câteva luni, are un moment de spovedanie. Sunt niște chestii constituționale pe care nu le mai acceptă și nu vrea să își mânjească numele”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel