EXCLUSIV  Cozi KILOMETRICE pentru vaccinare, la Matei Balş. Dr. Sandra Alexiu: Oamenii au înţeles

Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a readus în atenţie modul în care românii au înţeles importanţa vaccinării în pandemie.

Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a rememorat momentul 2009, atunci când am avut pandemia H1N1 şi când foarte mulţi oameni s-au vaccinat. 

"E interesant să facem o paralelă între Covid-19 şi gripă, mai ales că am trecut prin pandemie în 2009 (n.r. – H1N1) şi ne aducem aminte de impactul pe care l-a avut un virus nou şi foarte puţin cunoscut, un virus de tip gripal pentru care a apărut totuşi un vaccin şi ne-am putut descurca, chiar dacă a fost nevoie să vaccinăm a doua oară populaţia şi am făcut-o printr-un efort de echipă.  

Îmi aduc aminte că în vremea aceea am mers la Institutul Matei Balş şi făceam cu schimbul. Aveam mai mulţi colegi, medici de familie, implicaţi în asta, iar cozile pacienţilor care veneau la vaccinat erau de la Academia de HIV-SIDA, până în Şoseaua Ştefan cel Mare. Deci era o mare de oameni care aşteptau să se vaccineze, tocmai pentru că oamenii ştiau că acea gripă făcea victime şi era o problemă", a declarat dr. Sandra Alexiu în cadrul dezbaterii "Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de trustul DC Media Group.   

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel