Cozi în aeroport la verificarea documentelor COVID-19. „Să se vină mai devreme, mai ales la orele de vârf”

Pixabay
Pixabay

În aeroporturi se formează cozi la ghișeele de check-in din cauza verificării documentelor COVID-19. După introducerea certificatului COVID, reprezentanții aeroporturilor speră că aceste cozi se vor degaja. 

Controlarea documentelor medicale care atestă starea de sănătate a turiștilor în contextul pandemiei de COVID-19 creează cozi la ghișeele de îmbarcare în mai multe aeroporturi din țară. 

„Trebuie să ținem cont, în primul rând de ce ne recomandă compania aeriană. Chiar și în anii trecuți, în 2019, 2018, invitația era să se vină mai devreme, mai ales la orele de vârf, acestea fiind în special orele mici ale dimineții, orele 5, 6, 7 dimineața, dar și după-amiaza, când este, de asemenea, un vârf, destul de puternic pe cursul de plecări. E bine să ne luăm timp, pentru că, iată, durează mult mai mult verificarea documentelor de călătorie, pentru că se verifică aceste documente medicale și această verificare ne obligă să trecem pe la ghișeele de check-in când mergem în țări care solicită astfel de documente. Deocamdată, majoritatea țărilor solicită astfel de documente. Încă nu s-a implementat, dar se va implementa acest certificat digital, care sperăm că va simplifica mult lucrurile”, a declarat Valentin Iordache, reprezentant al Companiei Naționale Aeroporturi București, într-o intervenție la Digi24. 

Perioadă de implementare de 6 săptămâni

După implementarea sa, certificatul va avea o perioadă de 6 săptămâni, în care se va face complet tranziția, renunțându-se la certificatul de vaccinare și testele PCR.

„Acest cod este citit cu scanere speciale de colegii de la Poliția de Frontieră. Urmează să vedem mai precis, pentru că nu avem foarte multe detalii, cum va decurge totul. Cert este că la intrarea în țară se prezintă acest certificat digital și este scanat odată cu pașaportul și se poate intra în țară fără alte complicații. O să vedem ce înseamnă și pe fluxul de plecări. Și noi și agenții așteptăm să vedem cursul avizat și hotărârea de Guvern care trebuia să fie aprobată și a fost aprobată ieri, nu am văzut-o încă publicată, astfel încât și ultimele detalii să fie foarte clare pentru toți cei care călătoresc. Până vom fi siguri că putem să arătăm acest certificat, acest cod QR scanat, printat sau pe telefon, putem să mergem în continuare cu certificatul de vaccinare, cu celelalte documente, testele COVID sau dovada faptului că am trecut deja prin boală”, a mai adăugat Valentin Iordache. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel