VIDEO - Covorul soților Ceaușescu, vândut cu zeci de mii de euro pe internet

Covorul soților Ceaușeascu, vândut cu zeci de mii de euro pe internet / Foto: Captură video Realitatea Plus
Covorul soților Ceaușeascu, vândut cu zeci de mii de euro pe internet / Foto: Captură video Realitatea Plus

Un covor cu portretul soților Ceaușescu este vândut cu zeci de mii de euro pe internet.

Obiectele familiei Ceaușescu se vând pe internet cu sume colosale. Pentru un covor din lână, confecționat manual, se cer nu mai puțin de 40.000 euro, transmite Realitatea Plus. Anunțul a fost postat pe unul dintre cele mai importante site-uri de vânzare online pe 17 august. Prețul avansat de proprietar este de 40.000 de euro, cu mențiunea că este negociabil.

„Unicat! Vând covorul manual din lână în centrul căruia este țesută efigia cu portretul lui Nicolae și Elena Ceaușescu, pe fond bleu, încadrați de un chenar în formă ovală, cu modele artizanale, cu dimensiunile: 2,95m/2,60 m. La confecționarea covorului, care s-a făcut manual de către un colectiv al U.C.E.C.O.M. Mislea Băicoi, la cererea unui demnitar care l-a oferit Familiei Ceaușescu, s-a lucrat doi ani.Dețin acte de proveniență și autenticitate!”, se spune în anunțul de vânzare.

De unde are vânzătorul acest covor

Contactat de o echipă Realitatea PLUS, bărbatul spune că a intrat posesia covorului la una dintre licitațiile în care au fost scoase la vânzare bunuri care au aparținut familiei Ceaușescu.

„Am toate documentele, începând de la atestatul de autenticitate până la descrierea lui, cine, când și cum l-au făcut. L-am păstrat în condiții excepționale, cu naftalină. Covorul este executat de un grup de deținute de la Târgușor. A fost executat la comanda unui demnitar român, care i l-a făcut cadou lui Ceaușescu. Mi l-a evaluat atunci. Dacă nu ar fi pe el efigia celor doi, valoarea lui ar fi de 400 de euro metrul pătrat. Dar, după părerea mea, este cel mai scump covor din lume”, a declarat Octavian Dineș, cel care a postat anunțul.

Un fost președinte ar fi vrut acest covor

De-a lungul timpului, ar fi fost mulți care și-au dorit să intre în posesia covorului, chiar și un fost președinte al României, spune bărbatul.

„Prețul este foarte mic, raportat la faptul ca este unicat în lume și la cum este executat și din ce este executat. S-a lucrat doi ani la covorul ăsta.”, a mai spus Dineș.

Pe de altă parte, nu este singurul obiect dedicat lui Ceaușescu care este pus la vânzare. Un tablou sculptat în foiță de cupru care îl întruchipează pe fostul dictator se vinde cu aproape 5 mii de lei pe internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel