COVID - 19, stare de urgență în România. Mircea Badea: Guvernul poate să închidă Antena 3

Avocatul Poporului, Renate Weber, a făcut un apel către președintele Klaus Iohannis pentru decretarea stării de urgență în România în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit OUG nr. 1 din 21 ianuarie 1999, starea de asediu și starea de urgență privesc situații de criză ce impun măsuri excepționale care se instituie în cazuri determinate de apariția unor pericole grave la adresa apărării țării și securității naționale, a democrației constituționale ori pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor unor dezastre.

Mircea Badea a spus că este periculos să dai puteri nemărginite Guvernului PNL

Realizatorul TV a comentat acest subiect spunând că își cenzurează discursul pentru că în platoul Antena 3 se afla marele profesor Horațiu Moldovan, un profesionist care se află în actualul Executiv. Mircea Badea a explicat că se poate ajunge, de exemplu, chiar și la închiderea anumitor posturi TV doar pentru că așa vrea Guvernul pe baza OUG nr. 1 din 21 ianuarie 1999.

”O să-mi cenzurez pornirile și limbajul pentru că este în platoul domnul Horațiu Moldovan pe care îl respect și-l iubesc. Din fericire pentru noi, este în acest Guvern. Din păcate pentru dumneaului, este în acest Guvern.

Ce voiam să spun este că starea de urgență este cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla, adică să dai puteri nelimitate unuia ca ministrul Vela. Cred că mult mai periculos decât coronavirusul e să dai țara pe mâna acestor bizari din Guvern. Îmi cenzurez limbajul stric din cauza domnului Horațiu Moldovan care face parte din Executiv.

Cine a citit ordonanța de urgență nr. 1 din 21 ianuarie 1999 și a văzut ce poate să facă un Guvern își dă seama ce prăpăd poate face o colecție de bizari având aceste puteri, inclusiv să închidă, fără probleme, acest post de televiziune. De exemplu, poate să-ți aprobe ei toate știrile pe care le dai. Și pot face multe alte abominații. Este foarte periculos să dai puteri nemărginite unor ciudați”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel