Covid-19: Medic britanic care s-a plâns de lipsa protecției, mort din cauza virusului

Un doctor britanic care a avertizat guvernul țării în legătură cu lipsa echipamentului personal de protecție pentru lucrătorii Serviciului național de sănătate (NHS) a murit din cauza coronavirusului.

Un doctor britanic care a avertizat guvernul țării în legătură cu lipsa echipamentului personal de protecție pentru lucrătorii Serviciului național de sănătate (NHS) a murit din cauza coronavirusului, transmite BBC.

Urologul Abdul Mabud Chowdhury, în vârstă de 53 de ani, a murit la Queen's Hospital din Londra. La cinci zile înainte să fie internat, Chowdhury a cerut „echipament de protecție și remedii corespunzătoare" pentru „a ne proteja pe noi și pe familiile noatre".

Fiul său, sfâșiat de veste

Fiul său, Intisar Chowdhury, a transmis BBC că tatăl său a fost „un erou bun la suflet și empatic".

Băiatul medicului a mai spus că urologul „suferea atât de mult" atunci când a făcut apelul pentru protecție pe Facebook.

Un tată curajos

„A scris postarea în timp ce era în acea stare fiindcă îi păsa atât de mult de colegii săi", a spus fiul. El a adăugat că era „atât de mândru" că tatăl său „a avut curajul să arate că ceva este în neregulă cu abordarea guvernului".

„Mă bucur că acest lucru primește atenție acum că este nevoie de protejarea muncitorilor din NHS, din linia întâi, fiindcă mă doare să spun că tatăl meu nu a fost primul și, din nefericire, nu este ultimul lucrător NHS care moare în linia întâi", a spus fiul lui Chowdhury.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel