Covasna: Peste 600 de proiecte, în valoare de circa 690 milioane euro,contractate prin POR în Regiunea Centru

Peste 600 de proiecte, în valoare totală de aproape 690 milioane de euro, au fost contractate la nivelul Regiunii Centru prin Programului Operaţional Regional 2014-2020, relevă un raport al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Potrivit documentului, prezentat miercuri în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru desfăşurată în localitatea Moacşa, până la finele lunii august a.c. fuseseră depuse 1.436 proiecte, prin care s-au solicitat 1.906 milioane de euro, dintre care 294 de proiecte se află în faza de selecţie, 35 proiecte în precontractare, iar 605 au fost contractate.

Directorul general al ADR Centru, Simion Creţu, a declarat pentru AGERPRES că absorbţia fondurilor europene pe Programul Operaţional Regional 2007-2013 a fost de peste 80% şi speră ca şi în actualul ciclu bugetar, care se va încheia anul viitor, să fie la fel de bună.

"În ce priveşte absorbţia fondurilor europene pentru perioada 2007-2013 (...) pe Programul Operaţional Regional a fost de peste 82%. Chiar putem spune că, teoretic, a fost de peste 90%, dar datorită corecţiilor mari care s-au aplicat, şi majoritatea au fost câştigate în instanţă de beneficiari, am decontat pe fonduri europene doar peste 82%. În ce priveşte Programul de Competitivitate pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, acolo lucrurile au mers mai bine, absorbţia s-a situat la peste 94%, aproape 95%, ceea ce înseamnă un coeficient de absorbţie deosebit de bun (...) Pe noul exerciţiu bugetar (...) angajările sunt foarte bune. Am angajat până acum 90% din buget şi deci avem în precontractare peste 800 de milioane de euro care sunt solicitate pe programe nerambursabile, iar până la sfârşitul perioadei de contractare, care este la finele anului viitor, în 2020, sperăm ca proiectele să fie în jur de un miliard de euro", a declarat Simion Creţu.

Potrivit conducerii ADR Centru, din alocările regionale pe POR 2014-2020, la nivelul Regiunii Centru au mai rămas fonduri disponibile pe Axa prioritară 1 - Promovarea transferului tehnologic, pe Axa prioritară 2 - Incubatoare de afaceri, pe Axa prioritară 3 - Eficienţa energetică a clădirilor rezidenţiale, precum şi pe Axa prioritară 5 - Regenerarea mediului urban, pentru care s-a solicitat deschiderea de noi apeluri de proiecte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel