Covasna: Kati Szabo şi-a vizitat meleagurile natale

Multipla campioană mondială şi olimpică la gimnastică artistică, Ecaterina Szabo, originară din localitatea covăsneană Zagon, a avut pe parcursul acestei săptămâni mai multe întâlniri cu publicul din judeţ, în cadrul cărora a vorbit despre viaţa şi cariera sa sportivă. 

Fosta gimnastă, care s-a stabilit de mai mulţi ani în Franţa, s-a întâlnit atât cu elevii din localitatea sa natală, pe care i-a îndemnat să facă sport, să fie perseverenţi şi disciplinaţi şi să nu renunţe la visele lor, cât şi cu oamenii din Baraolt, Covasna şi Târgu Secuiesc. Kati, cum îi spun cei apropiaţi, revine anual pe meleagurile natale, fiind invitată la diverse evenimente publice.

Anul trecut, aceasta a fost sărbătorită la Sfântu Gheorghe cu prilejul aniversării vârstei de 50 de ani, prilej cu care şi-a lansat volumul biografic 'Al cincilea aparat. Szabo Kati - Vieţile mele', semnat de jurnalistul Csinta Samu. Kati Szabo a declarat, pentru AGERPRES, că este o 'carte de suflet', care o dezvăluie în totalitate, vorbind atât despre bucuriile şi împlinirile ei, cât şi despre greutăţile şi necazurile care nu au ocolit-o.

Fosta campioană a dedicat acest volum mamei sale, care, după cum spunea, a fost cea mai importantă persoană din viaţa ei. Ecaterina Szabo a reuşit performanţa de a câştiga patru medalii de aur la Olimpiada din 1984 de la Los Angeles, iar numele ei figurează alături de ale celor mai mari gimnaşti ai lumii în International Gymnastics Hall of Fame. În casa părintească din Zagon există un mic muzeu cu o parte dintre medaliile şi trofeele sale, iar şcoala din localitate îi poartă numele, asemenea Sălii sporturilor din municipiul Sfântu Gheorghe, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel