Covasna: Acţiune de protest "Îmbrăţişează un copac" pentru stoparea construirii parcului de agrement la Şugaş Băi

Un grup de ecologişti din municipiul Sfântu Gheorghe a adunat 1.200 de semnături pentru stoparea construirii unui parc de agrement în apropierea staţiunii Şugaş Băi, iar la sfârşitul acestei săptămâni va organiza o nouă acţiune, intitulată "Îmbrăţişează un copac", pentru a cere autorităţilor locale să găsească un alt spaţiu pentru acest proiect.

"Atâţia oameni s-au alăturat cauzei noastre de a spune 'Nu' parcului de distracţii imaginat în zona izvorului Honvéd. Atâţia oameni vor să nu fie complici la masacrarea pădurilor, care a luat un ritm alarmant în ultimii ani. Atâţia oameni vor să păstrăm zona aşa cum o cunoaştem astăzi. Tocmai de aceea organizăm această mişcare, ca să cunoaştem împreună zona amplasării proiectului. Cu o îmbrăţişare putem să înţelegem ce ne povestesc fagii de sute de ani. La fel putem să dăm de înţeles conducătorilor oraşului nostru că este importantă liniştea drumului ce duce la Şugaş Băi. Nu foarte multe localităţi au o astfel de comoară în vecinătatea lor. Hai să o ocrotim împreună", a declarat, miercuri, ultraciclistul Bagoly Levente, unul dintre organizatorii evenimentului, scrie Agerpres.

Acesta a mai adăugat că participanţii la această acţiune, ce va avea loc duminică între orele 12,00 şi 13,00 se vor deplasa din piaţa Kálvin din Sfântu Gheorghe spre Izvorul Honvéd dinspre Şugaş Băi, unde se vor opri pentru a îmbrăţişa copacii, iar momentul va fi imortalizat cu o dronă.

"Prin această acţiune ne alăturăm Marşului pentru Păduri de la Bucureşti şi susţinem revendicările acestuia", a mai spus Bagoly Levente.

Proiectul Family Adventure Park vizează construirea unui parc de aventură pe o suprafaţă de 12 hectare între municipiul Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş Băi.

Acesta ar urma să se realizeze printr-o investiţie public-privată evaluată circa 4,7 milioane de euro şi prevede, printre altele, construirea unui orăşel în miniatură, unde vor fi reproduse, prin tehnologia 3D, clădiri şi monumente renumite din întreaga lume, a unui observator astronomic, a unui Alpin Coaster pe o lungime de un kilometru, a unui lift subacvatic, cinematograf şi a unui parc de aventură.

Iniţiatorii acestuia estimează că proiectul ar putea fi finalizat în maximum 16 luni, iar în primul an de funcţionare va fi vizitat de circa 100.000 de persoane, urmând ca numărul acestora să crească cu 10% anual.

Proiectul se înscrie în Strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Sfântu Gheorghe şi are ca scop dezvoltarea turismului şi diversificarea spaţiilor de agrement pentru localnici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel