Covasna: Miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, aflat în arest preventiv

Zeci de persoane s-au adunat, miercuri după-amiază, în centrul municipiului Târgu Secuiesc, într-un miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, aflat în arest preventiv.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Covasna, Petronela Corodeanu, a declarat, pentru AGERPRES, că mitingul nu a fost autorizat, dar că s-a desfăşurat în mod paşnic.

Potrivit unor surse neoficiale, participanţii la miting s-au organizat pe reţelele de socializare şi intenţionează să reia protestul şi în cursul zilei de joi.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Beke Istvan Attila, cetăţeanul român de etnie maghiară reţinut de procurorii DIICOT în legătură cu intenţia de a detona un dispozitiv exploziv improvizat la manifestaţia de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc. Beke Istvan a fost reţinut marţi de procurorii DIICOT, în jurul orei 04,00, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea şi combaterea terorismului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel