COTAR, miting de ultimă oră în Piaţa Victoriei, anti-piraterie

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) intenţionează să organizeze, în 13 sau 14 decembrie, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, un miting de protest faţă de pirateria din transporturile rutiere.

În acest sens, reprezentanţii transportatorilor au solicitat autorizare din partea Primăriei Capitalei, informează COTAR.

'La aceste manifestări va participa un număr de aproximativ 5.000 de taxiuri, autobuze, autocare care aparţin patronatelor din domeniul de activitate, privind transportul de persoane în regim taxi, transporturi prin curse regulate şi PFA din taximetrie. Mitingul de protest se va desfăşura sub organizarea Confederaţiei COTAR. Facem menţiunea că vor fi depuse cereri de protest la aceeaşi oră, în aceeaşi zi, în toate marile oraşe', se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii transportatorilor afirmă că pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată şi nesancţionată de autorităţile române.

'Activităţile ilegale, neautorizate, nelicenţiate de transport persoane în regim taxi, prin folosirea unor platforme informatice de tipul UBER, încalcă dreptul la concurenţă loială şi conduc la dispariţia activităţii de taxi în condiţii legale. Deşi firmele care practică pirateria încearcă să creioneze altă situaţie juridică, susţinând că activitatea lor doar facilitează relaţia de ride-sharing şi oferă şi persoanele interesate de aceste servicii, aceste firme desfăşoară în fapt activitatea de dispecerizare şi transport persoane în regim de taxi, aspect care rezultă atât din funcţiile aplicaţiei Uber, cât şi din calitatea în care acţionează şoferii, modul de lucru al acestora şi din relaţia acestora cu partenerii UBER (societăţi comerciale şi şoferi)', precizează COTAR.

Totodată, Confederaţia susţine că, în timp ce transportatorii care prin curse regulate şi taxi sunt supuşi controalelor drastice din partea autorităţilor, clienţii apelează la cursele ilegale, care sunt mai ieftine tocmai pentru că nu se plătesc taxele şi impozitele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru cei care fac transport de persoane în mod legal.

'Noi nu cerem să dispară concurenţa de pe piaţă, ci să se autorizeze, conform legislaţiei în vigoare. Astfel vom avea o concurenţă legal autorizată. Legea românească trebuie să protejeze activităţile legale şi să găsească mijloace de descurajare a activităţilor ilegale', se mai arată în comunicatul COTAR.

[citeste si]

Primăria Capitalei a informat luni că primarul Gabriela Firea va promova, în următoarea şedinţă a Consiliului General, un proiect de hotărâre ce va stabili norme şi reguli 'clare' pentru toţi taximetriştii din Capitală, urmând ca prin noul regulament să fie interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile legislaţiei în domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel