COTAR- Firea, DECIZIE pentru TAXIMETRIȘTI. Reguli clare în București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut un anunț important pentru și despre taximetriștii din București. 

Gabriela Firea s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții COTAR (Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România). Au analizat problemele cu care se confruntă operatorii de taxi din București. 

COTAR a prezentat revendicări ale asociațiilor taximetriștilor licențiați, care reclamă concurența neloială practicată prin sistemele de aplicații online care oferă servicii ilegale de taximetrie. 

Gabriela Firea a garantat că vor fi luate măsurile legale pentru ca legislația să fie respectată de toți taximetriștii din București. 

”Vom promova in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un nou proiect de hotarare ce va stabili norme si reguli clare pentru toti cei care practica taximetria in Capitala, astfel incat, atat bucurestenii, cat si turistii, sa poata folosi acest serviciu cu incredere, si in deplina siguranta, beneficiind de aceeasi calitate a transportului in regim de taxi ca in marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, precum si in cele ale HCGMB 78/2008 si ale Codului Fiscal. Toti cei care practica activitatea de taxi in Capitala vor fi obligati sa respecte acest regulament. Ii anunt pe toti cei care practica taximetria ca ne vom asigura, prin departamentele de resort, ca acest regulament va fi respectat in integralitate” a declarat primarul Capitalei.

[citeste si]

Operatorii de taxi vor fi obligați să aibă o ținută civilizată, un limbaj adecvat, mașini curate și care să garanteze siguranța cetățenilor. 

Conform noulului regulament, operatorii de taxi vor fi obligati sa aiba o tinuta civilizata, un limbaj adecvat, masini curate si care sa garanteze siguranta cetatenilor. Gabriela Firea a atras atenția că persoanele care practică ilegal această activitate nu garantează siguranța cetățenilor, nefiind supuse niciunul control legal. 

Mai mult, primarul Capitalei a propus să fie realizate parteneriate cu structurile de taximetrie recunoscute pentru implementarea unor servicii online de rezervări, curse și plată, facilitând accesul cetățenilor la serviciile de taxi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel