Costul vieții în regiunile istorice. Află cu cât poți trăi la Cernăuți

Serviciul de statistică din Ucraina colectează lunar date despre prețurile de consum pentru produsele și serviciile de bază. Mai mulți jurnaliști au calculat această sumă pentru fiecare regiune din Ucraina și au publicat un cost de viață pentru fiecare în parte. Iată cu cât poți trăi la Cernăuți.

Utilizând mai multe date colectate de serviciul ucrainean de statistică, s-a calculat o sumă de trai pentru fiecare regiune din Ucraina. Această sumă include prețurile pentru unele produse, băuturi alcoolice, medicamente, servicii stomatologice, combustibil și călătorii cu transportul în comun. 

Indicele cel mai înalt al costului vieții a fost înregistrat în regiunea Cerkasi, iar cel mai scăzut în regiunea Jitomir. Dacă se lua în calcul și costul chiriei, cel mai înalt indice ar fi fost în orașele Kiev, Odessa și Lviv.

Care este costul de trai în Cernăuți?

Potrivit indicilor de statistică ale costului de trai per persoană, regiunea Cerkasi se situează pe primul loc cu 103 $ pe 1 lună, Kiev este pe locul 2 cu 91 $  iar Odessa pe 3 cu 85 $. Regiunea Cernăuți este plasată în mijlocul topului, costul traiului pe lună pentru o persoană estimându-se la 82 $. Eel mai ieftin este traiul în regiunile Hmelnițk cu 75 $, Cernihiv cu 73 $ și Jitomir cu72 $, potrivit Bucpress.eu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel