EXCLUSIV  Educaţia rutieră în şcoli, problemă cu efecte grave. Costin Tătuc: S-a spus că este suficient sfatul profesorului

Costin Tătuc, consilier și specialist în siguranță rutieră, a vorbit la interviurile DC News despre educaţia rutieră din şcolile din România.

Costin Tătuc spune că, deşi la începutul anilor '70-'80 educaţia rutieră era predată în şcolile din România, odată cu schimbarea legii Învăţământului nu a mai fost alocată o oră propriu-zisă. 

"În anii '70, '80, la nivel naţional, educaţia rutieră era predată ca şi materie de studiu în şcolile din România. Ulterior, această materie a căpătat statutul de materie alternativă. Din păcate, doar profesorii inimoşi, doar cadrele didactice care au înţeles importanţa educaţiei rutiere au mai insistat pe acest capitol. Ulterior, legislaţia a venit să prevadă obligativitatea desfăşurării unei ore de educaţie rutieră săptămânal.

Din păcate, odată cu schimbarea legii învăţământului, această materie a trecut în zona de pregătire aplicativă, atunci nu a mai fost alocată o oră propriu-zisă, ci s-a spus că este suficient sfatul învăţătorului sau al dirigintelui dat în 5-10", a spus Costin Tătuc, consilier și specialist în siguranță rutieră.

Răspunsul complet în video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel