EXCLUSIV  Educaţia rutieră în şcoli, problemă cu efecte grave. Costin Tătuc: S-a spus că este suficient sfatul profesorului

Loredana Brumă / 31 aug 2019 / 12:48 Salveaza PDF Comentarii

Costin Tătuc, consilier și specialist în siguranță rutieră, a vorbit la interviurile DC News despre educaţia rutieră din şcolile din România.

Costin Tătuc spune că, deşi la începutul anilor '70-'80 educaţia rutieră era predată în şcolile din România, odată cu schimbarea legii Învăţământului nu a mai fost alocată o oră propriu-zisă. 

"În anii '70, '80, la nivel naţional, educaţia rutieră era predată ca şi materie de studiu în şcolile din România. Ulterior, această materie a căpătat statutul de materie alternativă. Din păcate, doar profesorii inimoşi, doar cadrele didactice care au înţeles importanţa educaţiei rutiere au mai insistat pe acest capitol. Ulterior, legislaţia a venit să prevadă obligativitatea desfăşurării unei ore de educaţie rutieră săptămânal.

Din păcate, odată cu schimbarea legii învăţământului, această materie a trecut în zona de pregătire aplicativă, atunci nu a mai fost alocată o oră propriu-zisă, ci s-a spus că este suficient sfatul învăţătorului sau al dirigintelui dat în 5-10", a spus Costin Tătuc, consilier și specialist în siguranță rutieră.

 

Răspunsul complet în video de mai jos:


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24