EXCLUSIV  Costin Ioan-Alexander, la 9 ani, în scaun cu rotile. Nu i s-a dat nicio șansă! TU îl poți ajuta

Alexander, copilul de 9 ani, suferind de mastocitoză o boală extrem de rară
Alexander, copilul de 9 ani, suferind de mastocitoză o boală extrem de rară

Costin Ioan-Alexander, un băiat de 9 ani, din Cluj, în scaun cu rotile, suferă de o rară afecțiune denumită mastocitoză, cu multiple complicații, care necesită un diagnostic exact din partea medicilor pentru a urma un tratament adecvat. 

Am aflat de la o tânără din cadrul unei asociații, denumita Neamunit, despre cazul unui copil din Cluj, care suferă de o rară maladie denumită mastocitoză. Astfel, am hotărât să îl vizităm în chiria în care stă temporar până pe 12 septembrie împreună cu mama sa, pentru a înțelege mai exact și a vedea cum putem să îl ajutăm. Cazul este extrem de complicat și nu se poate rezuma în câteva fraze. Însă, mama lui ne-a povestit timp de câteva zeci de minute despre drama în care trece mai bine de 9 ani de când l-a născut pe Alexander.

Deși, la naștere a primit un sfat șocant ca Alexander să fie omorât, mama a spus un 'DA' hotărât vieții. Ne-a mărturisit că a fost părăsită fizic de toți membrii familiei, tatăl său plătindu-i doar o amărâtă de pensie alimentară. Ne-a înșirat zeci de medicamente, zeci de hârtii despre mastocitoza, boala care se manifestă cu extrem de multe fețe, precum și substanțele cunoscute la care Alexander este alergic. Însă, alergia sa se complică de la o zi la alta, manifestând forme severe care duc deseori până la șoc anafilactic. Mai mult, copilul are și grave probleme renale. Poarta sondă și trebuie schimbat la fiecare două ore. Mama sa a făcut un apel la oamenii din această țară pentru a o ajuta fiecare cu cât poate, fie în bani, fie cu recomandarea unui medic specialist care să îi definitiveze diagnosticul. Deși, practic, doar l-am vizitat pe Alexander pentru a vedea starea sa de sănătate și pentru a găsi o soluție, am rămas profund impresionat de cultura generală a copilului și de modul cum ne-a primit și, mai ales, ne-a salutat la finalul vizitei, cu mesajul 'Dumnezeu să vă răsplătească!'.

Cum putem să îl ajutăm pe Alexander

'Astăzi l-am vizitat pe Alexander și vă facem cunoscut delicatul sau caz! Să il ajutam pe Alexander! Fiecare cu cât poate chiar și cu un SHARE! Putem să fim alaturi de el poate cu două mâini ajutătoare, cu recomandarea unui medic specialist în probleme de mastocitoză/probleme renale, oncologie/ recuperare, alimente sau cu o mică donatie! Doamna Anca, mama lui, are un cont unde o putem ajuta cu cele de trebuință pe numele fiului său: Costin Ioan-Alexander

Cont EURO RO90BTRLEURCRT0430484301
Cont LEI RO43BTRLRONCRT0430484301

Alexander este un băiețel de 9 ani care s-a născut cu mici afecțiuni care pe parcurs s-au agravat. Acum abia poate sta în scaun cu rotile pentru a putea fi plimbat. Nu poate ieși la lumina soarelui deoarece îi provoacă o alergie masivă pe piele. Alexander poarta sondă și trebuie schimbat la fiecare două ore. Necesită atenția mamei 24/7. Este un copilaș vioi, insa conștient de starea sa.

Raportul medical pe care l-am văzut înșiră o sumedenie de tratamente și medicamente, iar mâncarea pe care o poate mânca nu trebuie să conțină histamină, E-uri, conservanți sau alti aditivi alimentari. Însă, acum cea mai importanta este chiria deoarece până în data de 12 septembrie trebuie să se mute din micuța garsonieră în care au stat până acum. Alexander și mama sa sunt din Turda. Au venit la Cluj-Napoca pentru tratament și pentru a găsi medici care să îi poată ajuta, să le ofere un diagnostic pentru că boala este extrem de rară și au survenit și complicații pe parcurs.

Dna Anca, aceasta mama este singura, fara sprijin, si isi duce cu demnitate greutatea. Cuvintele sunt de prisos, însă putem sa spunem ca este un inger pentru Alexander. Sunt bratele pe care a dus ani de zile o jertfa a iubirii. Cand alții aleg moartea, sunt si cei care se zbat și fac orice ca să mai câștige puțin timp si sănătate! Pentru cei ce vor sa o ajute cu alimente/medicamente sau alte lucruri de trebuință si vor sa o contacteze, ne pot lasa un mesaj in privat sau să doneze direct în contul de mai sus!

'DUMNEZEU SA VĂ RĂSPLĂTEASCĂ!' a fost salutul și mulțumirea lui Alexander dupa ce am plecat de la el....Haideți sa îl ajutăm! "Este mai frumos a darui decât a primii" se arată pe pagina de Facebook a organizației Neamunit - Organizația Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel