Costica Vărzaru, declarații uimitor de "sincere". Instanța a decis

costica
costica

Curtea de Apel București a dezbătut recursul fostei directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu", Costica Vărzaru. Ea rămâne în arest preventiv pentru 29 de zile din cauza pericolului social pe care-l reprezintă, după cum a precizat procurorul de caz. Mai mult, a adăugat că încadrarea este blândă, după ce a ascultat declarațiile fostei directoare.

Avocatul apărării a explicat că fost directoare Costica Vărzaru trebuie lăsată în libertatea pentru sinceritatea ei fără de care procurorii nu ar fi avut nicio probă. El a precizat că instanța acționează greșit prin întoarcerea sincerității invocate împotriva clientei sale.

Protocolul de motivare a comisiei

Vărzaru a declarat că reprezentanta comitetului de părinţi i-a spus că s-au strâns 12.900 de lei, pentru a asigura "un minim protocol" şi pentru a "motiva" comisia de bacalaureat. A precizat că i-a cerut vicepreşedintelui comisiei "să ajute" elevii. Ajutorul ar fi constat în rezolvarea subiectelor de către vicepreşedintele comisiei şi unii profesori. Binenţeles, în schimbul "protocolului".

Sumă minimă

Costica Vărzaru a adăugat "Am fost informată de reprezentanta comitetului de părinţi că s-a strâns o sumă minimă de protocol pentru comisie. M-a interesat comisia pentru o buna desfăşurare, în vederea asigurării unui climat minim pentru elevi. Protocolul însemna un fruct şi o apă. Am fost informată de reprezentanţii comitetului de părinţi că au adunat o sumă de 12.900 de lei pentru membrii comisiei. Am luat la cunoştinţă. Nici nu m-am opus", potrivit Realitatea.

Tradiția protocolului "Judecător: În fiecare an se face acest lucru (n.r. se dau bani pentru comisie)? Costica Vărzaru: Comitetul de părinţi asigură în fiecare an apa şi fructul. Judecător: Alţi bani pentru comisie nu se strângeau? Costica Vărzaru: Nu ştiu ce cumpărături au fost făcute cu suma de 12.900 de lei. Din această sumă, la sfârşitul examenului trebuia să fie motivată comisia, după cum mi-a comunicat reprezentantul comitetului de părinţi."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel