Costel Fotea, PSD Galați: A fost emisă autorizația de construire pentru Drumul Expres Galați-Brăila. Investiții majore în 2022

Costel Fotea, președintele CJ Galați
Costel Fotea, președintele CJ Galați

Costel Fotea, președintele PSD Galați anunță emiterea de către Ministerul Transporturilor a autorizației  de construire pentru Drumul Expres Galați-Brăila.

"Este un drum de viteză, de aproximativ 11 kilometri, cu câte două benzi pe sens. Acest drum va fi o alternativă modernă de transport între Galați și Brăila, inclusiv pentru traficul greu, care va asigura conectarea rapidă cu podul suspendat peste Dunăre.

La Galați, drumul expres va începe în zona localității Movileni. În cadrul acestei investiții, de-a lungul traseului vor fi realizate trei poduri, două viaducte şi un pasaj. Firma care a câștigat licitația a început deja partea de decopertare, iar valoarea acestei importante investiții este de peste 440 de milioane de lei (TVA inclus).

De asemenea, am convenit cu ministrul Transporturilor realizarea unei conexiuni rutiere între acest drum expres și viitoarea Centură Mare a Galațiului", a anunțat Costel Fotea.

Investiții majore pentru Galați, incluse în bugetul pentru 2022 

"Este cel mai mare buget de investiții pentru Galați din ultimele decenii. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Transporturilor, care a vizitat județul nostru la începutul acestei luni, am reușit să obținem fonduri importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Galațiului și conectarea la marile axe de transport", anunță Costel Fotea

"Astfel, bugetul pe 2022 prevede fonduri pentru demararea proiectului tehnic și a lucrărilor la Centura Mare a Galațiului, proiect care era blocat și care nu avea finanțare. În plus, bugetul pe 2022 prevede și realizarea unei conexiuni rutiere între Drumul Expres Galați – Brăila și Centura Mare a Galațiului.

Mai mult, vom obține banii necesari pentru a începe implementarea unui proiect extrem de important pentru Galați, și anume modernizarea DN25, pe ruta Galați – Șendreni – Braniștea – Independența – Piscu – Tudor Vladimirescu – Liești – Ivești, ceea ce va presupune și realizarea unor variante ocolitoare în anumite localități.

În 2022, Ministerul Transporturilor va aloca fonduri și pentru drumul expres Galați - Brăila, pentru finalizarea Centurii Tecuciului și pentru realizarea unui nou drum expres între podul suspendat peste Dunăre și Focșani, care odată finalizat va asigura conectarea Galațiului cu autostrada Moldovei.

Mai mult, sunt prevăzute investiții și la Drajna, unde se va realiza un pasaj rutier, ceea ce va fluidiza foarte mult traficul către și dinspre Autostrada Soarelui.

Sunt investiții extrem de importante pentru județul nostru, pe care îmi doresc să le vedem realizate în următorii ani.

O altă veste bună pe care am primit-o de la Ministerul Transporturilor se referă la faptul că proiectul aeroportului de la Galați va fi inclus în Master Planul General de Transport al României.

Astfel, putem demara procedurile de elaborare a documentației necesare pentru obținerea finanțării, fie de la bugetul de stat, fie de la bugetul Uniunii Europene, în funcție de programele existente, sau printr-un parteneriat public-privat", mai precizează președintele PSD al CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel