Urmărește emisiunea live


Costel Fotea: Pași importanți pentru realizarea aeroportului Galați-Brăila

Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați, a anunțat că s-au făcut  pași importanți pentru realizarea aeroportului Galați-Brăila.

"Au fost demarate procedurile de achiziție publică pentru întocmirea tuturor expertizelor tehnice, analizelor și studiilor, inclusiv a studiului de fezabilitate, necesare pentru construirea unui aeroport internațional la Galați.

Acest aeroport va avea dublă funcțiune, de călători și de transport mărfuri (cargo). De asemenea, se dorește construirea unei piste de 4.000 de metri, pe care să poată ateriza orice tip de aeronavă.

Ca acest proiect să devină realitate, Consiliul Județean Galați lucrează împreună cu Consiliul Județean Brăila, în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est și Sud", a anunțat Costel Fotea.

Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor, declara că un aeroport la Galaţi ar putea avea un trafic de călători chiar şi mai mare în contextul realizării altor lucrări de mare infrastructură, precum drumul expres Brăila - Focşani (de legătură către autostrada A 1), precum şi podul peste Dunăre.

"Este o investiţie care va genera plus-valoare, va dezvolta mediul economic din judeţele limitrofe şi în acest sens ştiu foarte bine că este un proiect care este fezabil pentru Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Deci, Guvernul României a creat un nou instrument - Fondul de Dezvoltare şi Investiţii - şi se va face o modificare legislativă pentru a se putea introduce şi aeroporturile. În concluzie, acest aeroport va putea fi finanţat prin acest Fond de Dezvoltare şi Investiţii, rămânând ca domnul preşedinte Fotea să demareze studiul de fezabilitate pentru acest aeroport şi ulterior să demareze şi procedura de execuţie şi proiectare", declara Răzvan  Cuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel