Costel Fotea: O nouă investiție la Galați pentru tratarea cancerului

La Galați se lucrează la foc continuu pentru a aduce în cel mai scurt timp cel de-al doilea accelerator de particule pentru tratarea cancerului spune Costel Fotea, președintele PSD al  CJ Galați.

Au început lucrările de amenajare a buncărului în care va fi montat acceleratorul liniar de particule. Este o investiție extrem de importantă pentru medicina gălățeană, în condițiile în care radioterapia este principalul tratament pentru foarte mulți bolnavi de cancer.

În mai puțin de doi ani de funcționare a primului accelerator liniar de particule au fost realizate deja aproximativ 22 de mii de ședințe, pentru pacienți din cel puțin cinci județe.

Consiliul Județean Galați a consolidat deja și cel de-al doilea buncăr, astfel că specialiștii de la București lucrează în acest moment la interior.

În aceste zile se scoate placa de bază a vechiului aparat de radioterapie (theratronul), cel care a fost folosit aproape 20 de ani, până când a fost scos din uz în 2019.

Este o operațiune complexă, având în vedere că această placă are o greutate de aproape 800 de kg și este încastrată adânc în beton.

După ce firma care se ocupă de amenajarea buncărului și a celorlalte spații în care vor fi montate echipamentele medicale va finaliza lucrările, noul accelerator liniar va fi adus, montat și calibrat și vor începe procedurile de testare și autorizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel