Costel Fotea: La Galați, computer tomograf pentru Ambulatoriul Spitalului TBC

Noul computer tomograf de la Spitalul TBC
Noul computer tomograf de la Spitalul TBC

Costel Fotea, președintele PSD al CJ Galați, anunță  dotarea Spitalul de Pneumoftiziologie cu un computer tomograf de ultimă generație. 

Echipamentul medical modern a fost adus deja la Spitalul de Pneumoftiziologie, astfel că firma care a câștigat licitația poate demara amenajarea spațiului în vederea instalării și calibrării CT-ului.

Este un aparat medical modern, achiziționat cu fonduri europene în cadrul unei ample investiții de extindere, modernizare și dotare a Ambulatoriului de la Spitalul TBC.

Tehnologia cu care este dotat acest computer tomograf permite prelucrarea 3D a imaginilor obținute, examinarea nodulilor pulmonari, evaluarea în paralel a mai multor imagini de interes și reducerea dozelor de iradiere.

După amenajarea spațiului, montarea și calibrarea aparatului, vor demara procedurile de obținerea a autorizației de funcționare de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, anunță președintele CJ Galați.

La Galați, centru de excelență în domeniul dermatologiei

De asemenea,  președintele CJ  Galați, a anunțat recent  o nouă premieră în ceea ce privește metode de depistare precoce și tratare a cancerului de piele.

În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase se va dezvolta  cel mai puternic centru din țară de cercetare în domeniul dermatologiei, a anunțat recent, președintele CJ Galați. "De aceea, am încheiat o colaborare cu Universitatea “Dunărea de Jos”, astfel încât medici specialiști, profesori universitari, chimiști, farmaciști, biologi și cercetători din străinătate să studieze la Galați noi tratamente pentru cancerul de piele, metode de depistare precoce a acestei maladii cumplite sau noi soluții medicale pentru diverse boli de piele.

În cadrul centrului vor fi testate și diverse preparate dermato-cosmetice care au nevoie de studii medicale pentru a fi utilizate și vor fi cercetate beneficiile pe care le au asupra pielii apele saline și termale din țara noastră.

Va fi un centru axat pe inovație și dezvoltare, mai ales că va beneficia și de aportul unor specialiști din Finlanda și Africa de Sud.

Centrul dispune deja de aparatură medicală de ultimă generație, achiziționată de către Consiliul Județean Galați, pentru diagnosticarea cancerului de piele și a unei game largi de afecțiuni cutanate, iar Universitatea “Dunărea de Jos” Galați va dota centrul și cu alte echipamente medicale", a precizează președintele CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel