Costel Fotea: Asocieri de firme pentru studiul de fezabilitate  a drumului Transregio

Două asocieri de firme  se află în cursa pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul Tranregio, care va lega Galațiul de Autostrada Soarelui, precizează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.  

O rută rapidă și sigură către Autostrada Soarelui. Este dorința multor șoferi din Galați, care trebuie să ajungă la București.

Am pus bazele unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară împreună cu președintele CJ Brăila, Chiriac Francisk-Iulian, președintele CJ Călărași, Iliuță Vasile, și președintele CJ Ialomița, Pavel Marian, pentru a implementa un amplu proiect de infrastructură în această regiune a țării, care să asigure o legătură rapidă cu autostrada, pe la Drajna, acolo unde se construiește deja și un pasaj cu patru benzi.

Mai mult, proiectul prevede și modernizarea segmentului dintre Autostrada Soarelui și frontiera cu Bulgaria, pe ruta Drajna – Chiciu (Călărași).

După ce vor fi evaluate cele două oferte depuse, asocierea de firme care va câștiga licitația va trebui să realizeze studiul de fezabilitate și să configureze alternative de traseu, fie pentru extinderea la patru benzi a unor porțiuni de drum din ruta actuală, fie de realizare de la zero a unor tronsoane de drum, astfel încât traficul să fie scos din localități.

După ce documentația va fi gata, proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional de Transport.

Vezi și: La Galați, asocieri de firme în cursa pentru realizarea  studiului de fezabilitate pentru construirea aeroportului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel