Costel Constanda: Asta m-a determinat să blochez conturile Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei
Primăria Capitalei

Costel Constanda a explicat de ce a blocat conturile Primăriei Capitalei: „Nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi”, spune omul de afaceri, care a venit și cu două variante, însă CGMB a respins pentru a patra oară să îi dea teren în satul Francez.

Costel Costanda a declarat pentru Mediafax că în cadrul Primăriei București există o comisie mandatată de către primarul general să poarte negocieri cu el cu cu avocaţii săi pentru a fi găsite soluţii astfel încât să fie stinse datoriile pe care Municipalitatea le are faţă de omul de afaceri.

„Această comisie a dorit să salveze o parte cât mai mare a lichidităţii bugetare şi astfel a oferit, în schimbul sumelor datorate, terenuri şi alte bunuri aflate în proprietatea privată a Primăriei Capitalei. Necunoscând situaţia juridică a proprietăţilor Primăriei oferite în schimbul banilor, am ales două variante: 1. Cumpăr o parte din fosta mea proprietate, Satul Francez, căreia îi cunoşteam situaţia juridică, sau 2. Să scoată Primăria la licitaţie întreaga proprietate ( tot Satul Francez ) pentru a produce lichidităţi şi astfel să-mi plătească banii sau o mare parte din banii pe care mi-i datorează”, a spus Costanda.



Potrivit omului de afaceri, totul era valabil sub condiţia obţinerii aprobării Consiliului General a uneia din aceste variante

„Niciuna din aceste propuneri nu a fost agreată de către Consiliul General al Municipiului București. Am înţeles că Primăria nu are lichidităţi pentru a-şi plăti datoriile faţă de mine, dar faptul că nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi pe care le deţine, m-a determinat să blochez conturile acestei instituţii" a declarat, pentru Mediafax omul de afaceri Costel Constanda.

Primăria Capitalei a fost executată silit pentru suma de 3,8 milioane de euro. Potrivit unor surse din primăria Capitalei, conturile instituţiei au fost blocate încă de miercuri pentru o datorie de 115 milioane de dolari către omul de afaceri Costică Constanda.

El a ameninţat încă din data de 3 august că va popri conturile. În procesul intentat de omul de afaceri, Municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze acestuia 69 de milioane de euro, costul terenului pe care nu l-a primit şi restul, până la 115 milioane de euro, dobânzi şi alte cheltuieli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel