Costa Rica: Udrea și Bica, decizie în instanță. Cornel Tăbăcaru: Oameni buni, e clar

Dan Carp / 03 noi 2018 / 09:18 Salveaza PDF Comentarii
Elena Udrea şi Alina Bica
Descriere foto: Elena Udrea şi Alina Bica

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, stabilit în Costa Rica, a vorbit despre decizia instanței de a le menține în arest pe Elena Udrea și Alina Bica. 

Cornel Tăbăcaru spune că atât Udrea cât și Bica ar fi avut vreo șansă de izbândă la recurs, doar dacă s-ar fi întâmplat ceva în procedura de după arestare. În alte condiții, spune omul de afaceri, șansele celor două de a scăpa din arest sunt nule. 

"Se confirmă ce am spus eu. Ele probabil vor ataca în continuare decizia de a rămâne în spatele gratiilor. Termenul de două luni despre care se tot vorbește este cel cerut de Interpol autorităților române pentru a depunde toate actele pentru extrădare. Ministerul Justiției din României și-a făcut treaba, dar acesta este termenul. După aceste două luni, procedura de extrădare din Costa Rica durează luni de zile. Ele sunt în continuare solicitante de refugiu. Au o calitate, nu un statut. În acest moment sunt 20 000 de cereri de azil, nu sunt doar ele. Oameni buni care vă uitați la televizor de dimineață, e clar,  ele puteau să conteste decizia doar dacă s-ar fi întâmplat ceva în procedura de arestare, adică să fie ceva care s-a schimbat din momentul arestării și până acum," a spus Cornel Tăbăcaru la Antena 3. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22