Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. În caz de urgență vor părăsi ISS pe nave rusești și americane

Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. În caz de urgență vor părăsi ISS pe nave rusești și americane / Foto: Pixabay, de WikiImages
Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. În caz de urgență vor părăsi ISS pe nave rusești și americane / Foto: Pixabay, de WikiImages

Echipajul Soyuz MS-22 va părăsi ISS pe nave rusești și americane, în caz de urgență.

Trei cosmonauți sunt blocați în spațiu, după ce capsula lor a fost lovită de un meteorit. Roskosmos a anunțat sâmbătă că echipajul Soyuz MS-22 avariat va părăsi Stația Spațială Internațională (ISS) cu nave rusești și americane în caz de ugență, adică cu Soyuz-ul rusesc și cu American Crew Dragon, până la sosirea Soyuz MS-23, scrie Interfax.

"Din cauza unei situații de urgență cu nava spațială Soyuz MS-22, echipajul său - Serghei Prokopiev, Dmitri Petelin și Francisco Rubio - se va întoarce pe Pământ cu Soyuz MS-23, care ar trebui să se andocheze la ISS într-un mod fără pilot pe 22 februarie", a spus serviciul de presă al Roskosmos.

"Evacuare de urgență pe Pământ"

"Sistemele ISS și ale navei spațiale Soyuz MS-22 funcționează normal, dar în cazul unui accident, echipajul va avea nevoie de o evacuare de urgență pe Pământ înainte de sosirea navei Soyuz MS-23", a spus Roskosmos.

Potrivit Roscosmos, s-a decis mutarea temporară a lui Francisco Rubio de la Soyuz MS-22 la nava spațială Crew Dragon, iar evacuarea ar putea avea loc în perioada 17-18 ianuarie.

"Dacă este necesară o evacuare de urgență, Francisco Rubio se va întoarce pe Pământ pe acesta, iar cosmonauții Roskosmos pe Soyuz MS-22", a spus serviciul de presă.

Se observă că coborârea a doi astronauți în loc de trei va fi mai sigură, deoarece va ajuta la reducerea temperaturii și umidității în Soyuz MS-22. Roskosmos a mai raportat că după sosirea Soyuz MS-23 la ISS, toți cei trei cosmonauți, inclusiv Rubio, vor fi transferați pe aceasta.

Corporația de stat a menționat că măsurile pentru a asigura întoarcerea în siguranță a echipajului ISS pe Pământ în cazul unui accident înainte de sosirea navei spațiale Soyuz MS-23 au fost luate de către Roskosmos împreună cu agențiile spațiale ale țărilor partenere de pe stație.

Cum s-a produs incidentul

Pe 15 decembrie 2022, Roskosmos a anunțat anularea unei plimbări în spațiu de către cosmonauții ruși de pe ISS din cauza depresurizării circuitului radiatorului exterior al navei spațiale Soyuz MS-22 andocat la stație.

Pe 11 ianuarie, șeful Roskosmos, Yuri Borisov, a declarat reporterilor că studiile au confirmat concluzia că Soyuz MS-22 a fost avariat de un meteoroid.

Calculul diametrului deteriorării pe suprafața compartimentului instrumentar al navei spațiale Soyuz în urma coleziunii a fost de până la 1 mm, a spus șeful Roskosmos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel