Cosmin Andreică, EUROPOL: Pistoalele poliţiei sperie doar copiii. Nu le putem folosi!

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Europeni (EUROPOL), Cosmin Andreică, a semnalat, la Antena 3, nereguli grave în ceea ce priveşte echipamentul din dotarea agenţilor de poliţie. Acesta a vorbit despre uzura pe care o au pistoalele poliţiştilor, fapt care le face aproape inutilizabile. 

"Există un haos instituţional. Cei care au pile sau cunoştinţe stau în birouri, feriţi de orice pericol din stradă, în timp ce alţii îşi riscă viaţa. Avem reglementări, dar ele nu sunt respectate. Sunt multe cazuri în care poliţiştii sunt agresaţi, dar şefii lor ascund aceste lucruri până când încep să fie mediatizate. Cel mai bun exemplu, poliţiştii evită să scoată pistolul pentru ca lucrurile să nu degenereze. Criminalul de la Timişoara a stat cu un glonţ tras de colegii care l-au urmărit în el şi nu a păţit nimic. Pistoalele pe care le avem nu sperie decât, cel mult, copiii, pentru că uzura lor şi vechimea, agentul din Timiş avea un pistol vechi de 45 de ani, ne aduc în imposibilitatea de a le folosi", a declarat Cosmin Andreică. 

Amintim că agentul Cristian Amariei, ucis de un infractor în judeţul Timiş duminică după-amiază, avea în dotare un pistol vechi de 45 de ani şi a participat la filtrul rutier fără a purta vestă antiglonţ. 

Tragedia din Timiş i-a făcut din nou pe liderii de sindicate din Poliţie să ceară demisia ministrului de interne Carmen Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel