EXCLUSIV  Coșmarul de a trăi la bloc în România, țara care ține cu agresorii. Până nu ești omorât de vreun vecin, Poliția nu poate face mare lucru, iar legislația e deficitară

Fotografie de la Timur Saglambilek: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/arhitectura-cer-albastru-fotografie-cu-unghi-mic-apartament-87223/
Fotografie de la Timur Saglambilek: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/arhitectura-cer-albastru-fotografie-cu-unghi-mic-apartament-87223/

Legea în România este maro. De un maro lichid, ca să fiu mai clar. 

În România, legea ține cu agresorul. Sunt foarte multe exemple în acest sens, dar astăzi ne vom opri doar la unul. Un cititor ne-a semnalat pe adresa redacției cazul vecinilor zgomotoși care, după ce te amenință, tot ei sunt tari în gură. Scriem în limbaj de mahala în speranța că textul va fi citit și de vecinii care nu știu regulile comunității și trăiesc ca la casa lor, cu wc în curte, pe care au părăsit-o pentru a se muta la oraș. 

Un cititor DC News ne-a semnalat o problemă, pe adresa redacției, cu care se confruntă foarte mulți români:

„Revin cu o problemă eternă. Vecinii zgomotoși care nu te lasă să te odihnești. Și agresivi. Dacă îndrăznești să vorbești cu ei, să rezolvi amabil, civilizat îți arată ei "cine e șeful, cine e mai tare" la amenințări și bătaie. Te prind ei "la înghesuială" pe scară, că doar sunteți vecini, dacă îndrăznești să îi reclami la poliție.

Poliția din păcate, în multe cazuri, nu poate face mare lucru. Legislația în România e deficitară și nu prea se poate aplica. Legea 61/1991 la art.2/26 precizează contravenția, dar e greu de probat și de constatat de poliție de multe ori. Așa că mulți stau cu teamă și îndură lipsa de educație și civilizație a semenilor.

Oare nu ar fi nevoie de o înăsprire drastică a legislației pentru vecinii care deranjează în orele legale de liniște și tot ei amenință?!

Legat de amenințări, intră totuși sub incidența penalului, dar și aici nu se iau mereu în serios și considerare. Se merge pe ideea: a fost omul într-o dispoziție proastă, a fost nervos... să amenințe în continuare și tu să continui să stai cu frică. Să nu deschizi gura. Să taci.

Și aici ar trebui înăsprită și aplicată legea pentru a descuraja astfel de apucături”.

După cum puteți vedea, legea care se aplică în România este legea pumnului în gură. Și da, în România, dacă agresorul nu vine să-ți dea un pumn în cap, ci doar te amenință, se consideră că a avut și el o zi proastă. Pare ireal, dar este 100% adevărat.

Poliția, pe baza legii, în multe cazuri de genul, spune că este necesar ca acțiunea făptuitorului să se manifeste în împrejurări de natură a-i imprima caracterul de amenințare efectivă, iar nu simpla ieșire violentă într-un moment de enervare.

Ca să vă traduc, dacă Gigel vă spune: „o să vezi tu ce o să-ți fac”, pentru Poliție este egal cu zero. Nu, tată, trebuie să bage agresorul cuțitul în tine ca să fie treaba treabă și abia atunci speri că Poliția va face ceva. Altfel... hai să-l iertăm, era și el într-un moment de enervare... 

Mă rog, e posibil ca și atunci, oamenii „legii” să zică: „stai, boss, ce dacă ți-a băgat cuțitul în tine?! Era și el într-un moment de enervare...” 

Știm cum acționează Poliția Română, e adevărat, pe baza legii, dar mă rog, să nu uităm de cazul Caracal când au lăsat-o pe Alexandra cu agresorul până n-a mai rămas nimic din ea.

Facem ceva și noi sau alegem să emigrăm? Cine mai vrea să trăiască într-o țară care ține cu agresorii?! Până când vom fi umiliți în propria țară, în propria casă, de vecini care au trăit în grotă până acum și nu știu cum e viața la oraș?

În România, poliția intervine doar când ești deja mort. 

Dacă mai aveți probleme de orice fel, nu doar despre viața la bloc, scrieți-ne pe adresa redacției - [email protected]

Vom încerca împreună să atragem atenția autorităților în speranța că, într-o zi, vom trăi în condiții normale, iar Poliția și legiuitorul își vor face treaba și vor apăra victimele, nu agresorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel