Cosma - Negulescu, înregistrări. Simona Marcu, presedintele CSM, reacție - UPDATE

Înregistrările prezentate de Vlad Cosma, duminică seara, la Antena 3, cu privire la fabricarea şi plantarea de probe într-un dosar DNA, vor intra în atenţia Inspecţiei Judiciare.

„Voi sesiza Inspecția judiciară. Opinia publică are dreptul să afle adevărul cât mai repede!", a spus Simona Marcu, președintele CSM, pentru Q Magazine.

Amintim că DNA a reacționat la acuzațiile aduse duminică, printr-un comunicat de presă. 

Potrivit comunicatului DNA, procurorilor li se cerea să nu deruleze o urmărire penală cu privire la anumite infracțiuni.

DNA susține că difuzarea înregistrărilor ar avea ca scop compromiterea procurorilor și a ofițerilor de poliție. Totodată, DNA a deschis un dosar pentru pentru infracțiunea de șantaj. „Persoanele respective au atras atenție procurorilor că, în caz contrar, vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune înregistrări video din anchetele acestora, constând în montaje, colaje, special realizate pentru compromiterea procurorilor și ofițerilor de poliție care au instrumentat mai multe cauze penale, printre care și cel privindu-i pe inculpații sus menționați”, se precizează în comunicat.

VEZI ȘI DNA, prima reacție după înregistrări. Kovesi publică TRANSCRIERI dintr-o discuție

UPDATE: Inspecţia Judiciară a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la afirmaţiile procurorului Mihaiela Moraru Iorga şi ale fostului deputat Vlad Cosma, urmând să decidă dacă se impun verificări în aceste cazuri, a precizat, luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

'Inspecţia Judiciară a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public, acestea fiind aduse la cunoştinţa conducerii, care va analiza dacă se impune sesizarea din oficiu pentru a se efectua verificări', a declarat Alin Alexandru.

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel