Un oraş din China îi va premia cu 10.000 de yuani pe cei testaţi pozitiv la COVID-19

Un oraş din China îi va premia cu 10.000 de yuani pe cei testaţi pozitiv la COVID-19
Un oraş din China îi va premia cu 10.000 de yuani pe cei testaţi pozitiv la COVID-19

Locuitorii oraşului chinez Harbin, care vor face dovada unui test pozitiv la COVID-19, vor fi recompensaţi cu 10.000 de yuani (1.569 de dolari, 1.386 de euro), au anunţat joi autorităţile locale pe site-ul de socializare Wechat, relatează EFE.

Potrivit datelor autorităţilor sanitare din Harbin, în ultimele 24 de ore, au fost detectate 3 cazuri de COVID-19 corelate cu noul focar izbucnit în oraşul Manzhouli, din provincia vecină chineză Mongolia Interioară, care acumulează deja 185 de cazuri active.

Decizia autorităţilor, care încearcă să 'blocheze canalele de transmitere a virusului', a atras atenţia internauţilor chinezi iar haştagul 'Harbin va recompensa cu 10.000 de yuani persoanele care efectuează un test cu rezultat pozitiv' a strâns deja peste 100 de milioane de vizualizări pe reţeaua Weibo, similară Twitter.

'Care este problema? Sunt îndemnaţi cetăţenii să-şi facă un test pentru...'

Unii dintre internauţi au susţinut măsura: 'Care este problema? Sunt îndemnaţi cetăţenii să-şi facă un test pentru a frâna răspândirea virusului în cazul în care rezultatul este pozitiv şi se economisesc astfel milioane de yuani', a explicat un utilizator pe Weibo. Alţii nu au înţeles această campanie, sau cred că banii ar putea fi utilizaţi altfel:

'Realizarea unui test intră în responsabilitatea tuturor. De ce ar trebui să existe o recompensă?', notează un comentator, în timp ce altul a cerut ca banii să fie destinaţi 'lucrătorilor sanitari care se ocupă de analizarea acestor teste la temperaturi scăzute'.

Autorităţile sanitare ale oraşului au cerut cetăţenilor să evite deplasările şi au ordonat închiderea temporară a stabilimentelor cu afluenţă mare de public, precum băile publice, discotecile, teatrele sau cinematografele.

Va fi interzis farmaciilor să vândă medicamente împotriva răcelii sau antibiotice

De asemenea, va fi interzis farmaciilor să vândă medicamente împotriva răcelii sau antibiotice, iar cumpărătorii care prezintă 'simptome suspecte' ca febră sau tuse, trebuie raportaţi imediat autorităţilor, în caz contrar vor suporta eventuale represalii legate de răspândirea COVID-19.

China menţine politica zero împotriva virusului, iar autorităţile locale au restricţionat deplasările şi organizează testări masive în rândul populaţiilor unde sunt detectate cazuri. Potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate de la izbucnirea pandemiei, în total 98.897 de persoane s-au infectat cu COVID-19, dintre care 93.355 au depăşit boala, în timp ce 4.636 de persoane au decedat, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel