Coronavirus. Băsescu sugerează o soluție pentru românii care vin din Italia

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, și-a exprimat îngrijorarea față de amploarea răspândirii coronavirusului și solicită autorităților române măsuri radicale pentru prevenirea acestuia.

În opinia fostului șef al statului autoritățile trebuie să ia în calcul transformarea școlilor în spații unde să fie duși pacienții care prezintă simptomatologia specifică coronavirusului.

„Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Așa se și procedează, se ia varianta cea mai rea, dacă putem să-i facem față. Marea problema vor fi locurile de cazare în spitale. Putem transforma școli în locuri de dus bolnavii”, a spus Băsescu la B1 TV.

Fostul președinte al României a mai spus că traficul aerian dinspre Italia spre România re trebui blocat, în condițiile în care foarte mulți români care trăiesc în peninsulă aleg să se întoarcă acasă. Italia găzduiește una dintre cele mai mari comunități de români din Europa. 

„Coronavirusul va intra și în România pentru că sunt un milion de români în Italia, nu are cum să nu intre. Nu ai cum să stăpânești acest virus dacă ai circulație de oameni. Eu aș suspenda cursele aeriene Italia-România.

În Italia lucrurile sunt scăpate de sub control. Nu poate să mă convingă premierul italian că sâmbătă a dat el acte normative și doar de sâmbătă i-au apărut cazuri. Îmbolnăviri au fost mult mai multe și neanunțate și în Italia, ca și în China”, a mai spus fostul președinte, pentru sursa citată.

Traian Băsescu crede că răspândirea virusului va ajunge la rang de pandemie pentru că are o capacitate incredibilă de răspândire și de a îmbolnăvi comunități întregi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel