Coronavirus. 542 de oameni din cei 3.711 aflaţi la bordul navei Diamond Princess, infectaţi

virus
virus

Sute de oameni au fost infectați cu noul coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess. Printre ei se află și doi români. 

542 de oameni din cei 3.711 aflaţi la bordul navei de croazieră Diamond Princess au fost infectaţi cu coronavirus, persoanele bolnave provenind din 26 de ţări, printre care şi România, cei mai mulţi fiind din Japonia – 247, confom Ministerului Sănătății din Japonia, scrie Mediafax. 

Pasageri în stare critică 

24 dintre persoanele bolnave sunt în stare critică, iar cei mai mulţi bolnavi au cel puţin 50 de ani.

După Japonia, Statele Unite au cele mai multe persoane infectate - 77 de cazuri, urmate de Canada – 45 de cazuri, Filipine – 43 de cazuri, China – 41 de cazuri (17 din Hong Kong), Australia – 37 de cazuri, Marea Britanie – 8 cazuri, India – 8 cazuri, Taiwan – 5 cazuri, Indonezia – 4 cazuri, Israel – 3 cazuri, Franţa – 3 cazuri, România – 2 cazuri, Argentina – 2 cazuri, Ucraina – 2 cazuri, Thailanda – 2 cazuri, Germania – 2 cazuri, Italia – 2 cazuri, Malaezia – 2 cazuri, precum și Noua Zeelandă, Portugalia, Macedonia, Chile, Columbia, Rusia și Kârgâzstan cu cîte un caz.

Primii pasageri debarcați de pe navă 

Primii 500 de pacienţi care nu prezentau semen ale bolii au fost debarcaţi miercuri de la bordul navei Diamond Princess. În următoarele zile, alţi 2.500 de oameni vor coborî de pe navă.

Un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la un cetățean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess. MAE mai precizează că autoritățile locale au transmis că toate persoanele prezente la bordul navei au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel