Coronavirus. MAE, atenţionare: Evitaţi deplasările! Zonele ce trebuie ocolite

Mihai Ciobanu / 28 ian 2020 / 12:17 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În contextul focarului de pneumonie virală (coronavirus) din Republica Populară Chineză, provincia Hubei, localitatea Wuhan, Ministerul Afacerilor Externe recomandă amânarea călătoriilor în această zonă până la normalizarea situaţiei.

Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români care se află deja în R.P. Chineză să urmeze măsurile de precauţie şi igienă recomandate în aceste situaţii şi să evite deplasarea în locurile unde sunt manipulate animale vii sau moarte, precum şi contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratorii.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi:

- să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale;
- să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele cele mai afectate pentru a le putea evita;
- să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă.

 

De unde pot fi obţinute informaţii suplimentare


Pentru informaţii suplimentare legate de prevenirea contaminării, cetăţenii români pot accesa site-urile dedicate ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori) şi Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor (http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics).

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea înregistrării prezenţei cetăţenilor români în străinătate la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular român, ca instrument de sprijin pentru coordonarea acţiunilor de protecţie consulară.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26