Corneliu Ștefan: În Dâmbovița, undă verde pentru centurile ocolitoare din Moreni și Găești

Corneliu Ștefan: Dezvoltarea județului nostru este o muncă de echipă
Corneliu Ștefan: Dezvoltarea județului nostru este o muncă de echipă

Am semnat, în cursul acestei dimineți, două acorduri de asociere extrem de importante pentru infrastructura rutieră a județului Dâmbovița și a mai multor localități dâmbovițene, precizează Corneliu Ștefan, președintele PSD al Consiliului Județean. 

Primul document are în vedere colaborarea Consiliului Județean Dâmbovița, în calitate de lider de asociere, cu municipiul Moreni și comunele GuraOcniței și ILCaragiale pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Moreni.

Din primele date, centura municipiului Moreni va avea aproximativ 15 km lungime și are prevăzută o bandă pe fiecare sens. Ca traseu, punctul de plecare este DJ 720, în comuna Gura Ocniței, traversează I.L. Caragiale și se va opri la ieșirea din Moreni, în apropierea limitei cu județul Prahova. De asemenea, luăm în calcul realizarea unui racord al centurii cu DN72, plecarea fiind din zona Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap de la Țuicani.

La acest moment, valoarea estimată se ridică la 35.000.000 euro. Pentru această centură, Consiliul Județean Dâmbovița are în curs de achiziție serviciile de realizare a studiului de fezabilitate.

Cel de-al doilea acord semnat privește realizarea centurii orașului Găești. Lungimea traseului este de aproape 4,5 km, iar costul estimat este de aproximativ 15.000.000 de euro.

Aici vom avea:

- O bandă pe sens;

- 3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere;

- O intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7;

- O intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ401 A și C.F. București-Pitești-Craiova;

- O intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN61.

Traseul recomandat în studiul de prefezabilitate avizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se află situat pe raza orașului Găești - ≈1,4 km, Dragodana - ≈1 km, Mogoșani - ≈1,2 km și Petrești – ≈ 0,9 km.

Pentru centura orașului Găești, Consiliul Județean Dâmbovița a încheiat un protocol de colaborare cu C.N.A.I.R. pentru realizarea studiului de fezabilitate, aflat deja în achiziție publică. Pe această cale, mulțumesc domnilor primari Dinu Constantin - Moreni, Gheorghe Grigore - Găești, Năstase Adrian – ILCaragiale și Ioniță Sorin - Gura Ocniței, Sandu Gheorghe - Dragodana, Andrei Lucian - Petrești și Ciobanu Ioan - Mogoșani.

Dezvoltarea județului nostru este o muncă de echipă, iar Consiliul Județean Dâmbovița va fi alături de toate comunitațile locale, precizează Corneliu Ștefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel