Corneliu Ștefan: Drumul expres Găești - Ploiești a primit avizul tehnic favorabil

Comisia Tehnico-Economică a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat Analiza  Multicriterială 2 prin care a fost stabilită varianta  de traseu a Drumului Expres Găești - Ploiești, soluție care va intra în etapa de proiectare, precizează Corneliu Ștefan, președintele PSD al CJ Dâmbovița.

"Punctele de vedere ale Consiliului Județean Dâmbovița referitoare la această variantă au fost susținute, în permanență, de către secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu. Așadar, varianta de drum aprobată are o lungime de aproximativ 82 de km. Localitățile dâmbovițene parcurse de Drumul Expres Găești - Ploiești,  la acest moment, sunt: Crângurile, Petrești, Găești, Gura Foii, Dragodana, Raciu, Lucieni, Ulmi, Văcărești, Comișani, Gura Ocniței, Bucșani, IL Caragiale, Dărmănești și Vlădeni, traseul continuând în Prahova pe ruta Mănești, Filipeștii de Târg, Cocorăștii Colț, Târgșoru Vechi, Brazi, Bărcănești, Ploiești.

Sunt prevăzute 9 noduri rutiere  care vor asigura conectarea la Autostrada A1, DN7, DN72, DJ702B, DN71, DN1A și Autostrada A3.

Valoarea estimată a întregului proiect este de aproximativ 615.000.000 de euro, TVA inclus. Totodată, mă bucur să văd că la elaborarea documentațiilor necesare pentru Drumul Expres Găești - Ploiești  au fost luate în calcul Inelul 2 de  Centura  al municipiului Târgoviște și varianta de ocolire a orașului Găești, ambele fiind proiecte  ale Consiliului Județean Dâmbovița.

Mulțumim echipei de specialiști de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și echipelor de proiectanți, mulțumim secretarului de stat Ionuț Săvoiu și tuturor primarilor dâmbovițeni pentru implicarea în acest proiect extrem de important pentru toată zona de sud a României" a precizat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dămbovița.

Vezi și: Corneliu Ștefan: 2022, anul proiectelor majore pentru Dâmbovița

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel