Cornel Penescu, condamnat definitiv în dosarul "Mită la Garda Financiară"

penescu
penescu

 Cornel Penescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de instanţa supremă, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul director al Pic, Gheorghiţă Pieca, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "mită la Garda Financiară".

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis recursul procurorilor DNA împotriva deciziei din 5 decembrie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti, care i-a condamnat pe Cornel Penescu şi Gheorghiţă Pieca la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi i-a achitat pentru fals intelectual şi, respectiv, instigare la această infracţiune.

 Instanţa supremă a majorat pedeapsa primită de Gheorghe Cornel Penescu de la cinci luni de închisoare cu suspendare la doi ani şi şase luni de închisoare.

Gheorghiţă Pieca a fost condamnat de judecătorii ICCJ la doi ani de închisoare, iar Nicuşor Liviu Mîrţoiu şi Iulian Popescu, foşti comisari superior la Garda Financiară - Secţia Argeş, au primit pedepse de câte trei ani de închisoare.

Într-un alt dosar, Cornel Penescu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, în 20 septembrie, la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită. Alături de acesta a fost condamnat şi fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, tot la trei ani de închisoare cu executare, pentru că a primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, acţionar principal al firmei Pic din Piteşti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii în Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel