Corlăţean, numire Kovesi. Băsescu, prima reacţie

Traian Băsescu a vorbit, miercuri seară, în emisiunea România 9, de la TVR, despre afirmațiile făcute de fostul ministru al Justiției, Titus Corlățean. Acesta a spus că ambasadorii SUA și Olandei au făcut presiuni asupra sa pentru numirea lui Kovesi la DNA. Fostul preşedinte respinge afirmaţiile.

Întrebat dacă l-a sunat pe Corlăţean să intervină pentru numirea lui Kovesi, fostul preşedinte a spus: „Discutăm de domnul Titus Corlăţean, care a fost ministrul Justiţiei în perioada 7 mai - 6 august 2012. Păi, eu din iunie până pe 30 august am fost suspendat. L-o fi sunat preşedintele interimar. Eu de la garaj, cu siguranţă, nu l-am sunat. (...) Eu în iunie, iulie şi august, am fost suspendat. În această perioadă, ţara a avut un preşedinte interimar.

Eu spun aşa: din iunie până la 31 august, eu am fost suspendat. (...) Dânsul spune că a fost sunat pe telefonul mobil al aghiotantului. Nu asta mă preocupa, frământa pe mine, numirea doamnei Kovesi, când eu eram suspendat. Nu mă interesa nicio numire. (...) Eu nu rezolvam problemele prin aghiotanţi", a spus Traian Băsescu, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la România9.

„În al doilea rând, nu aveam cum să-l chem la Cotroceni. (...) Resping categoric bazaconiile debitate de fostul ministru", a declarat Băsescu.

După pauza publicitară, Traian Băsescu a continuat discuţia telefonică cu moderatorul Ionuţ Cristache, care a precizat că Titus Corlăţean a spus că a fost ministru de pe 6 mai până pe 6 august. 

Ce zice Titus Corlăţean

„Au existat la acel moment (2012 - n.r.) demersuri în sensul de presiuni pentru ca cel care vă vorbeşte, eram ministrul Justiţiei la acel moment, ca o anumită nominalizare la o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public şi am beneficiat de vizita a doi sau trei ambasadori la sediul Ministerului Justiţiei (...) Nu am apreciat modul insistent al ambasadorului Olandei de la acel moment cu care am avut mai multe discuţii. Nu am apreciat insistenţa ambasadorului american, domnul Gittenstein, de la acel moment, pentru a face o nominalizare despre care se ştie. Era vorba de nominalizarea doamnei Kovesi în funcţia de vârf", declarase Titus Corlăţean. Fostul ministru al Justiţiei a mai spus că l-a informat pe prim-ministrul de la acea vreme, Victor Ponta, despre discuţiile pe care le-a avut cu respectivii ambasadori. El a adăugat că a fost sunat inclusiv de preşedintele de atunci, Traian Băsescu, pe tema numirilor şefilor de parchete.

De menţionat că, înaintea intervenţei telefonice a lui Traian Băsescu, şi Titus Corlăţean a avut o intervenţie la România 9. „Nu eram subordonat preşedintelui României. Făceam parte dintr-un Guvern desemnat cu legitimitate. (...) Nu aşa se discută nişte lucruri între oameni care ar trebui să se respecte". Acesta a spus că discuţia cu Traian Băsescu a durat câteva minute. „Nu asta a fost cea mai dezagreabilă discuţie telefonică pe care am avut cu domnul preşedinte Băsescu. (...) Vă spun: nu mi-a plăcut nici mesajul, nici tonalitatea. (...) Aş avea chiar şi un şofer care a fost în aceeaşi maşină", a spus Corlăţean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel