Corlățean, evocare de 4 iunie: Nimeni nu a vorbit despre asta!

Fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, a evocat la Antena 3, în cadrul emisiunii moderate de către Radu Tudor, semnificația zilei de 4 iunie, amintind de semnarea Tratatului de la Trianon, din data de 4 iunie 1920.

Titus Corlățean a început dialogul cu  moderatorul Antena 3, Radu Tudor, amintind de Tratatul de la Trianon, înainte de comentariile politice despre majoritatea din Parlament:

D-le Radu Tudor, înainte de a intra în delicatețurile politicii de Dâmbovița, vreau să vă spun că nimeni nu a menționat faptul că astăzi marcăm și, datoria mea să o spun, că alții au uitat, 99 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, 4 iunie 1920. Este un lucru foarte important pentru istoria României atunci când granițele statului român, inclusiv cu Transilvania, au fost stabilite în relația cu Ungaria. Aș vrea să marcăm cum se cuvine această aniversare extrem de importantă pentru poporul român și să dăm varianta noastră românească, cea corectă, semnificației zilei de 4 iunie pe care nu o auzim din altă parte. a spus Titus Corlățean.

Amintim faptul că ziua de 4 iunie este una bogată în breking news-uri care rămân în istorie. De la ziua în care a fost efectuat primul zbor cu un balon cu aer cald al fraţilor Montgolfier, la ziua în care a fost creată Crucea Roșie a României, dar mai ales, la ziua în care Ungaria a recunoscut apartenența Transilvaniei a României. Sunt doar câteva din știrile zilei de 4 iunie, care se luptă în întâietatea importanței cu alte știri, precum: prima intervenție pe cord deschis de la Spitalul Floreasca sau chiar eliberarea ultimului deţinut politic din grupul Ilaşcu. 

Vezi și Ziua cu cele mai multe breaking news-uri istorice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel