Corina Ozon, răspunsuri după plecarea din presă. "Gazetăria, se știe, te arde intens" EXCLUSIV

Corina Ozon nu poate renunța la scris. A fost doi ani reporter de investigații la ziarul ORA și un deceniu reporter special și editor coordonator la televiziunea Antena 1. Chiar dacă s-a retras din presă, de boala scrisului nu a mai scăpat, dovadă cele mai recente cărți ale sale: "Zilele amanților" și "Nopțile amanților".

Corina Ozon vine sâmbătă, 1 august, la Buzău cu aceste volume extrem de apreciate, care s-au vândut în mii de exemplare în doar câteva luni. Până mâine când o veți cunoaște personal, vă invităm să citiți interviul pe care l-a acordat în exclusivitate pentru DC News.

De ce plecat din presă

"Am plecat din presă în anul 2003, după o carieră de 12 ani în jurnalism de presă scrisă și televiziune. Am trecut prin toate etapele, de la reporter simplu la reporter special, am avut propria emisiune, apoi am lucrat în producție tv ca editor coordonator. Am luat greu decizia de a renunța la presă, și acum sunt foarte legată de meseria asta, deoarece am simțit că atinsesem apogeul și trebuia să fac altceva. Gazetăria, se știe, te arde intens, simțeam nevoia să schimb ceva. Am ales cariera de PR&Comunicare, m-am specializat, am făcut si un MBA româno-francez, mi-a oferit alte oportunități", ne-a spus Corina Ozon.

Întrebată dacă vrea să se întoarcă în presă, jurnalista ne-a spus: "M-am gândit cu nostalgie în toți anii să mă întorc. Microbul e microb. Dacă mi s-ar oferi un format interesant, de ce nu? Însă nu aș renunța la actuala carieră, care presupune ani de muncă și studiu".

VEZI ȘI: Știrea lui Adelin Petrișor care a enervat foarte multă lume 

Cum era presa când a decis să plece

Corina Ozon a povestit cum era presa când s-a retras și cum o vede acum.

(w670)

"Eu mă număr printre norocoșii care au prins presa nouăzecistă, cand totul era plin de entuziasm și lucrurile păreau poate mai simple. Dar nu era deloc așa. Nu exista tehnologia de acum, internetul a intrat mai târziu, nu erau telefoane mobile, scriam cu pixul pe hârtie. Accesul la informație era mai ușor, se făcea teren și nu se sărea peste etapa de documentare, ceea ce văd că nu se mai practică des în presa de azi. Foștii mei colegi sunt mulți șefi la posturi tv, radio și ziare. În PR mi-a folosit mult experiența de jurnalist, pentru că, în relația cu mass media, știu exact cum să comunic, știu ce așteptări aveam și eu când voiam un răspuns repede și complet", ne-a mai zis Corina Ozon.

Cărți despre amanți

Corina Ozon este autoarea romanelor "Zilele Amanţilor" şi "Nopţile Amanţilor", cărţi foarte de apreciate, care s-au vândut în mii de exemplare în doar câteva luni. 

"Cărțile mele conțin frânturi din viața în care trăim, subiecte despre care încă se vorbește pe la colțuri: amantlâcul în firme, de exemplu, sau relațiile ipocrite dintre soți. Am folosit un limbaj, care poate părea dur, mai ales ca eu sunt o femeie blondă, tocmai pentru a da jos masca aceasta a ipocriziei pe care mulți o afișează în societate. Cărțile mele sunt despre alegerile din viață, pe care mulți nu le luăm la timp, din cauza prejudecăților, a educației primite și a mentalității. Iar toate acestea au consecințe nu numai asupra noastră, ci și asupra celor din jurul nostru", ne-a dezvăluit scriitoarea.

Cât despre ideea cărții, timișoreanca ne-a spus: "Ideea mi-a venit auzind o știre despre oamenii singuri de sărbători, printre care și amantele. Deci, oarecum, tot din presă a plecat tot. Am scris un text pe blog, apoi altul. Pentru că au avut succes, a fost un fel de serial, editorii au remarcat scriitura și mi-au propus să scriu un roman. Primul, "Zilele", s-a bucurat de un asemenea succes, încât a fost tipărit în trei tiraje în șase luni și publicul a cerut o continuare. A apărut "Nopțile". Ambele sunt catalogate best seller. Acum mă aflu într-un turneu național de lansare, printre care se numără și Buzău. Am fost în Cluj- Napoca, Sibiu, Lugoj, Timișoara, Alba Iulia, Târgu Mureș. După Buzău urmează Vama Veche, Iași și Suceava".

Unde o veți întălni în Buzău

Galleria Mall va găzdui, pe 1 august, de la ora 13.00, un eveniment deosebit la care sunt invitaţi să participe cititorii Corinei Ozon.

VEZI ȘI: Dan Capatos, anunț bombă la Antena 1: Nu știu dacă voi mai fi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel