Corina Jîjîie este noul președinte al Secției Penale a ÎCCJ

corina
corina

Judecătoarea Corina  Jîjîie a câștigat președinția Secției Penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în fața colegului său, judecătorul Iulian Dragomir cu scorul de 6-4 din voturi.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, de Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, relatează Lumea Justitiei.

Corina Jîjîie a devenit cunoscută pentru  opinia publică, în aprilie 2010, când a emis mandatele de arestare pe numele oamenilor de afaceri Marius Locic și Costel Cășuneanu. Notorietatea sa a crescut atunci când a semnat și mandatele pentru senatorul Cătălin  Voicu și a judecătorului Florin Costiniu, președinte la Secția Civilă al instanței supreme, la acea dată.

Printre obiectivele pe care Corina Jîjîie si le-a propus ca președinte a Secției Penale a ICCJ să le îndeplinească sunt și judecarea mai rapidă a fondurilor dosarelor de mare corupție, precum și schimbarea magistraților asistenți care: “la acest moment, nu corespund profilului profesional.” De asemenea, judecătoarea Corina Jîjîie a propus ca “activitatea serviciilor Secției care implică relația directă cu publicul (registratură, arhivă) să fie verificată sub aspectul integrității, corectitudinii, civilității comportamentului, limbajului folosit, precum și sub aspectul respectării obligațiilor și atribuțiilor stabilite de lege pentru personalul din acest compartiment”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel