Urmărește emisiunea live


Corina Creţu şi social-democraţii europeni, solicitare în planul de redresare. "Acord european pentru locuinţe"

Surse foto: Facebook
Surse foto: Facebook

Corina Creţu şi alţi peste 100 de lideri social-democraţi europeni cer "un acord european pentru locuinţe" în planul de redresare economică. 

Planul de redresare a Uniunii Europene și Pactul Verde European nu pot oferi echitate economică și socială fără a aborda criza locuințelor, atrage atenția eurodeputatul S&D Corina Crețu într-un editorial comun cu peste 100 de lideri social-democrați locali, regionali și europeni. 

“Cu peste 50 de milioane de oameni supraîncărcați de costurile de locuințe, listele de așteptare a locuințelor sociale la un nivel istoric și 700.000 de persoane care dorm în fiecare noapte pe străzile Europei, este clar că remedierea crizei locuințelor va însemna concentrarea pe inegalitatea socială în societatea noastră”, susțin reprezentanții social-democrați în editorialul citat de Euractiv.

“Cu noul cadru financiar multianual, în special Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) și Fondul social european + (FSE +), Planul Next Generation EU, InvestEU și Fondul de tranziție justă, avem bazele pentru a construi un nou cadru al investițiilor publice pentru remedierea crizei locuințelor. (…) În 2017, liderii europeni au semnat Pilonul european al drepturilor sociale. Această foaie de parcurs prevede accesul la locuințe accesibile și adecvate pentru cei care au nevoie de adăpost și servicii adecvate pentru persoanele fără adăpost. Astfel, acesta trebuie să devină pilonul nostru pentru redresare, împreună cu Agenda Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”, mai argumentează cei peste 100 de politicieni social-democrați din Europa.

“Nu avem încotro decât să mergem înainte, așa că facem apel la instituțiile europene și la guvernele naționale să includă un acord european pentru locuințe în strategia europeană de redresare pe termen lung”, mai adaugă socialiștii europeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel