Corina Creţu, provocări: sărăcie, marginalizare, poluarea aerului. Forum ONU, Malaezia

Corina Creţu participă la Forumul Urban Mondial al ONU din Malaezia.

Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, responsabil pentru politica urbană a Uniunii Europene, se va afla în perioada 7-13 februarie, la Kuala Lumpur, Malaezia, pentru a participa la cel de-al 9-lea Forum Urban Mondial, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Acest forum reprezintă principala reuniune la nivel mondial pe teme urbane, locul de întâlnire pentru decidenţii politici, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ONG-uri şi experţi în domeniul dezvoltării urbane durabile, fiind astfel un eveniment unic în paleta activităţilor ONU.

'La 15 luni de la lansarea noii Agende urbane, la cea de a-III-a conferinţă ONU privind Habitatul, ce a avut loc în Ecuador, Forumul se va concentra pe punerea în practică a fişei de parcurs din domeniul urban la nivel global, în vederea realizării obiectivelor Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă', se menţionează în comunicat.

Întâlniri la nivel înalt

Comisarul Creţu va reprezenta Uniunea Europeană în sesiunea de deschidere a Forumului, unde va prezenta progresele înregistrate în ceea ce priveşte cele trei angajamente voluntare luate de UE şi partenerii săi în cadrul noii Agende urbane. Totodată, înaltul oficial european se va întâlni cu miniştri şi oficiali ce răspund de tematica urbană din SUA, Malaezia, Japonia şi India, precum şi cu o serie de reprezentanţi ONU.

[citeste si]

'Oraşele reprezintă motoare de creştere şi inovare şi, în acelaşi timp, locul în care se regăsesc cele mai presante provocări: sărăcie, marginalizare, poluarea aerului. UE, prin intermediul dimensiunii urbane a politicii de coeziune, precum şi al propriei Agende urbane, este pregătită să deschidă drumul unei dezvoltări urbane durabile pe întregul glob', a declarat comisarul european Corina Creţu înainte de participarea la Forum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel