Corina Creţu, întrebare cheie despre spitalele regionale, după tragedia de la Matei Balş

Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu
Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu

"În contextul tragediei de la Spitalul Matei Balș, solicit public Guvernului României să prezinte stadiul realizării Spitalelor Regionale din Cluj, Iași și Craiova, precum și calendarul pentru construcția acestora", transmite europarlamentarul Corina Creţu. 

"Am semnat proiectele pentru Spitalele Regionale în 2015 (acum aproape 7 ani!) și au fost parcați acești bani încă din Cadrul Financiar 2014-2020. Cu toate acestea, precedentele Guverne ale României au decis ca banii să fie folosiți din Cadrul Financiar Multianual 2021-2027. Nu înțeleg nici acum de ce această decizie și nici motivul pentru care nu se revine asupra acesteia, având în vedere că nu mai sunt niciun fel de restricții în utilizarea banilor și (așa cum arată datele oficiale ale Comisiei Europene) România a reușit să cheltuie doar 45% din suma totală pe care țara noastră o avea la dispoziție în Cadrul Financiar Multianual 2014-2020. Restul banilor, cei 55% rămași, pot fi folosiți și pentru Spitalele Regionale", transmite Corina Creţu.

Corina Creţu: Solicit Guvernului să își asume un calendar, foarte clar și transparent, pentru realizarea Spitalelor Regionale

"Totodată, a trecut aproape un an de când proiectele Spitalelor Regionale au fost aprobate de către Comisia Europeană. De atunci nu se mai aude absolut nimic, deși într-o asemenea situație Spitalele Regionale sunt o urgență națională. 

Din informațiile care au apărut în spațiul public, înțeleg că începerea lucrărilor la Spitalele Regionale va începe în 2022. Totuși, cred că e absolut necesar să se încheie această lentoare și să se accelereze faza de construcție. Și, pentru că tot am făcut referire la responsabilitate, cred că nu cer prea mult dacă solicit Guvernului să își asume un calendar, foarte clar și transparent, pentru realizarea Spitalelor Regionale", subliniază europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel