Corina Creţu, interviu pentru BBC: ''O decizie regretabilă"

Comisarul european Corina Creţu a acordat un interviu pentru BBC, acolo unde vorbeşte despre votul din Ţara Galilor pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană. În opinia oficialului european decizia este una regretabilă. 

În ciuda unei decizii cu care nu este de acord, Corina Creţu a afirmat pentru BBC că este un rezultat pe care îl respectă. 
Ea a adăugat că o lecţie pe care Uniunea Europeană trebuie să o înveţe este dezvoltarea comunicării privind modalitatea de cheltuire a fondurilor structurale pentru a ajuta zonele cele mai sărace. 

Vestul Ţării Galilor şi regiunea Valley ar fi primit aproximativ 4 miliarde de lire sterline din anul 2002 şi sunt în continuare zone eligibile pentru investiţii. Obiectivul este crearea locurilor de muncă şi a prosperităţii pentru a aduce regiunea mai aproape de media europeană.

Au fost câteva regiuni în tranziţie care au primit o mulţime de bani şi noi am fost acolo în semn de solidaritate în multe momente de criză, de exemplu atunci când minele au fost închise. Am specializat oameni, am oferit prin fondurile structurale multe noi locuri de muncă. Dar desigur, asta arată de asemenea şi slăbiciunile noastre în a transmite modul în care folosim fondurile europene, aşa că este o lecţie pentru noi, a  încheiat Corina Creţu pentru BBC. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel