Corina Crețu, despre drepturile femeilor din România: Inegalități de gen, sărăcie, violență domestică, lipsă de sprijin

Corina Crețu
Corina Crețu

Sunt, în continuare, multe lucruri de făcut pentru consolidarea drepturilor femeilor din România, a transmis Corina Crețu. 

„Gânduri înainte de 8 Martie. Da, avem în jurul nostru numeroase exemple de femei de succes din mediul de afaceri, din politică, din sport sau cercetare. Dar pentru fiecare exemplu de succes, avem sute sau mii de femei care se luptă cu sărăcia, cu abuzurile, cu lipsa de șanse. Salariile și veniturile, sănătatea, accesul la educație, participarea pe piața muncii, concediul pentru creșterea și îngrijirea copilului, timpul de lucru și echilibrul dintre viața profesională și cea de familie sunt doar câteva dintre problemele ridicate de decalajele de gen. Sunt, deci, încă multe lucruri de făcut pentru consolidarea drepturilor femeilor din România”, a transmis Corina Crețu. 

Țara noastră se află printre statele europene care înregistrează cele mai mari diferențe în ceea ce privește rata de angajare a femeilor, în comparație cu bărbații. În cazul femeilor cu vârstele cuprinse între 20 și 64 de ani, aceasta este de doar 61%, în condițiile în care rata de angajare pentru bărbați este de 79%. Totodată, procentul pentru femeile de vârstă activă este semnificativ mai mic în România față de media europeană, care este de 67%. Aceste date sunt un semnal privind dificultățile foarte mari cu care femeile din România încă se confruntă pe piața muncii”, a subliniat Corina Crețu.

„Cred că e vital să existe o preocupare reală pentru politici privind femeile și nevoile lor fundamentale - care încă sunt ignorate sau insuficient tratate de cei care pot lua decizii. Sigur, au existat progrese în ultimii ani, cu precădere după integrarea europeană a României și dezvoltarea care a decurs de aici. Dar este clar pentru toată lumea că femeile încă se confruntă cu dificultăți enorme în România, cu dificultăți ce decurg din inegalități de gen, din sărăcie, din fenomene barbare încă foarte des întâlnite precum violența domestică, acces dificil la oportunități, lipsă de sprijin pentru susținerea în paralel a carierei și vieții de familie. Și când vine vorba despre drepturile femeilor și politicile pentru femei, spun din nou un lucru pe care l-am tot afirmat în acești ani: avem oportunitatea uriașă a fondurilor europene, pe care trebuie să le folosim cât mai mult. Sunt bani europeni care pot fi utilizaţi pentru proiecte care să consolideze direct şi indirect drepturile femeilor, dar şi care să le asigure un trăi mai bun. Sunt bani mulţi, sunt bani nerambursabili. Iar pentru ca aceşti bani să fie folosiţi este nevoie doar de muncă şi bună credinţă din partea autorităților. Multă sănătate și tot binele va doresc!”, a scris, pe Facebook, Corina Crețu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel