Corina Creţu: Moment ISTORIC în PE. Răspuns pe măsură după efectele pandemiei

Corina Crețu
Corina Crețu

"Un moment istoric, astăzi, în Parlamentul European: Uniunea Europeană alocă, în total 2,4 trilioane EUR pentru relansarea economică necesară în urma pandemiei. Este, de departe, cel mai puternic gest al solidarității europene", transmite Corina Creţu.

"Am participat astăzi, online, la dezbaterea care a avut loc în Parlamentul European privind măsurile propuse de Comisia Europeană pentru depășirea actualei crize. Din păcate, efectele preconizate în urma actualei pandemii sunt printre cele mai grave. De aceea, Uniunea Europeană a oferit astăzi un răspuns pe măsură. Principiile și libertățile fundamentale care stau la baza proiectului european nu pot funcționa cu jumătăți de măsură, iar adevărul este că o economie puternică este cel mai bun răspuns.

Instrumentul ”Next Generation EU” (Noua Generație UE) va completa viitorul Buget pe termen lung al UE cu 750 miliarde EUR. E vorba, în total, de 2,4 mii miliarde EUR (2,4 trilioane EUR). Prin intermediul acestui nou instrument, Uniunea Europeană va putea reconstrui și proteja piața unică, nerenunțând la obiectivele care privesc dezvoltarea verde, digitală și sustenabilă. Sunt 750 miliarde EUR, dintre care 500 miliarde EUR granturi, iar 250 miliarde EUR împrumuturi către Statele Membre",  a scris Corina Creţu pe Facebook.

Unde vor merge banii

Prin intermediul acestor fonduri, se vor putea consolida programele privind securitatea sănătății și pregătirea unor răspunsuri adecvate unor eventuale viitoare crize de sănătate (programul EU4Health: 9,4 miliarde EUR), precum și finanțarea cercetării - a cărei relevanță este indiscutabilă, iar astfel de momente ne-o demonstrează din plin (Horizon Europe: 94,4 miliarde EUR).

"Logica în care intră acest răspuns al Uniunii este aceea că economiile tuturor statelor trebuie consolidate, fără excepție. Consolidarea economică a unui stat (indiferent care e acesta) înseamnă consolidarea economică a întregii Europe. Mă bucur, așadar, să văd că principiul căruia i-am dat viață pe parcusul mandatului meu de Comisar European rămâne la fel de puternic: nimeni nu trebuie lăsat în urmă", apreciază Corina Creţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel