Corina Crețu semnează o declarație pentru femei. Ce conține documentul

Andreea Marinaș / 08 Martie 2017 / 20:29 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comisarul european Corina Crețu a semnat o declarație prin care sprijină asigurarea unei reprezentări corecte a femeilor în instituțiile publice europene.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a semnat o declarație prin care sprijină asigurarea unei reprezentări corecte a femeilor în cadrul autorităților publice din Europa, atât la nivel local, cât și regional.

„Scopul egalității de gen poate fi atins în multe feluri", a declarat Corina Crețu, potrivit site-ului Comisiei Europene. „În primul rând, însă, trebuie să ne asigurăm că femeile pot ocupa funcții oficiale în cadrul orașelor și regiunilor, iar această declarație reprezintă un prim pas în îndeplinirea acestui obiectiv.”

[citeste si]

Această  inițiativă comună, dintre Consiliul European al Municipalităților și  Regiunilor (CEMR) și comisarul european Corina Crețu, a fost semnată de președintele CEMR, Stefano Bonacini (președintele regiunii Emilia-Romagna din Italia), precum și de președintele comitetului pentru egalitate al CEMR, Ibon Uribe (primarul orașului Galdakao, Spania).

Semnatarii și-au luat angajamentul de a consolida rolul femeilor în cadrul guvernelor locale și regionale și de a promova schimburile de experiență și bune practici cu privire la acest subiect, dar și de a sprijini rețelele femeilor alese în posturi de conducere, atât în Europa, cât și în întreaga lume. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25