Corina Crețu, la Beijing: E cea mai recentă inițiativă de a promova cooperarea descentralizată

Rodica Mitu / 17 iul 2018 / 09:04 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comisarul european pentru politica regională Corina Creţu a participat, la Beijing, la ceremonia de semnare a Declarației comune de cooperare urbană între orașe din Europa și China.

Corina Creţu se află într-o vizită oficială în Republica Populară Chineză, în perioada 16 - 19 iulie 2018, potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

"Am fost onorată să particip la Beijing, la ceremonia de semnare a Declarației comune de cooperare urbană între orașe din Europa și China. Felicitări orașelor și regiunilor europene pentru angajarea într-o cooperare mai strânsă cu orașe și regiuni din China, în cadrul programului de Cooperare Urbană Internațională. Acest program este cea mai recentă inițiativă a UE de a promova cooperarea descentralizată între regiunile și orașele UE cu orașe de pe alte continente", a scris Corina Crețu într-un mesaj publicat pe Facebook.

(w670)

Foto Facebook / Corina Crețu

"Dialogul cu China pe tema politicii regionale a fost lansat în anul 2006. De atunci şi până în prezent, reprezentanţii celor două părţi au avut o serie de reuniuni anuale la nivel înalt şi au agreat declaraţii comune asupra priorităţilor de cooperare", menţionează Reprezentanţa CE în România.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25