Corina Crețu: Încă 19 proiecte pentru România

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a aprobat continuarea a încă 19 proiecte din mai multe regiuni din România, în valoare totală de 1,3 miliarde de euro, în noul exerciţiu financiar european.  

Proiectele se referă la sistemul de alimentare cu apă, cel de canalizare şi epurare, sistemul centralizat de termoficare urbană şi la infrastructura de transport feroviar şi rutier, se menţionează în comunicat. 

"Toate aceste proiecte au început în perioada 2007-2013, dar pot fi finalizate în perioada actuală de programare. Sunt convinsă că astfel de proiecte sunt vitale pentru a îmbunătăţi viaţa românilor. În acest scop, trebuie să folosim la maximum fondurile europene disponibile", a precizat Corina Creţu. 

Din domeniul transporturilor, s-a aprobat fazarea proiectelor de reabilitare a podurilor feroviare situate la km 152+149 şi km 165+817 pe secţiunea feroviara Bucureşti-Constanţa şi de reabilitare a drumului naţional DN56, secţiunea Craiova-Calafat. 

În Energie, vor continua reabilitarea sistemului de termoficare urbană a municipiului Oradea şi retehnologizarea sistemului de termoficare din municipiul Bacău, în vederea conformării la normele de protecţia mediului şi pentru creşterea eficientei sistemelor. 

Reabilitarea infrastructurii de apă 

Celelalte 15 proiecte vizează extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă în tot atâtea judeţe. 

"Cele 15 proiecte de apă şi apă uzată includ realizarea de infrastructură şi facilităţi de tratare a apei uzate. Astfel, captarea de apă va fi îmbunătăţită, reţeaua şi instalaţiile de pompare vor fi reabilitate şi extinse, iar staţiile de tratare a apei uzate vor intra în categoria nou-construite sau îmbunătăţite. Această infrastructură contribuie la oferirea de servicii şi un grad de acoperire în ce priveşte apa curentă şi cea uzată în conformitate cu directivele europene", se subliniază în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel