Corina Crețu, despre numirea în Comisia Europeană: Nu se justifică atacurile furibunde. Ce i-a mărturisit Juncker

Corina Crețu, care și-a început de o săptămână mandatul de comisar european pentru Politică Regională, susține că s-a încercat sabotarea sa la momentul numirii în poziția de membru al Executivului de la Bruxelles.

"Jean-Claude Juncker (președintele ales al CE - n.r) avea un punct de vedere al serviciilor juridice ale Comisiei Europene pe masă, m-a felicitat că am ajuns aici, mi-a spus în mod direct că au fost forțe politice care s-au opus, dar dânsul a cerut punctul de vedere al serviciilor juridice și îi era clar că prim-ministrul nominalizează comisarul european", a declarat Corina Crețu, sâmbătă seară, la Antena 3.

Crețu a punctat că Executivul european este obișnuit ca opoziția din aproape toate țările să vocifereze la momentul nominalizărilor, dar că România este singurul stat unde nu se poate ajunge un numitor comun.

"Violența și atacurile m-au favorizat. Nu poți să spui că la 47 de ani sunt și KGB-istă și incompetentă (...) Chiar dacă aș fi venit de nicăieri, nu se justifică acest atac furibund. Dar cred că acest lucru m-a ajutat", a mai spus Corina Crețu.

Social-democrata a arătat că s-au încercat mai multe manevre de sabotaj, inclusiv "scrisori date din om în om în Parlamentul European, chiar și în momentul audierilor".

Planul Corinei Crețu pentru România: Absorbția fondurilor europene, stimulată cu grupuri de lucru și specialiști

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel